Antalya'nın Aksu İlçesi Çalkaya Mahallesi'nde inşa edilen ve şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Antalya Residence Airport'ta daire alan Şoray, 5 yıldızlı lüks konutların tanıtımını yaptı. Rixos Downtown'da düzenlenen basın toplantısına katılan Türkan Şoray'a, rezidans dışında başka bir soru sorulmaması için gazetecilere uyarılarda bulunuldu.

Türkan Şoray, Antalya'yı çok sevdiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Türkan Şoray, "Bayram tatilimi Antalya'da geçirdim. Antalya'yı tanıma fırsatı buldum. Kentin doğal güzelliklerine aşık oldum. İnsanları sıcacık. Yıllardır bahçeli evde oturuyorum. Hayalimde rezidans daire vardı. Çok güzel bir tesadüfle bu projeden haberim oldu. Şimdi ben yeni bir yaşamın heyecanı içerisindeyim. Bundan sonraki yıllarımı Antalya'da geçirmek istiyorum" diye konuştu.

ŞEHİTLERE ÜZÜLDÜ

Türkan Şoray, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlama ile ilgili sorulara ise üzüntülü yanıt verdi. Şoray, "Bu yaşananlar herkes gibi beni de etkiliyor. Bir anne olarak, şehitlerin annesini düşünüyorum. Onların çektiği acıyla kendimi özdeşleştiriyorum. Dileğimiz artık bu acıları yaşamamak. Bu kelimelerle anlatılır bir duygu değil. Eminim ki ülkemizdeki herkes bu acıyı paylaşıyor. İnşallah bundan sonra bu acıları yaşamayalım. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Türkan Şoray, bundan sonraki projeleri hakkında da gazetecilere bilgi verdi. Bu yıl 2 film yapacağını belirtti. Şoray, "Birinde oynayacağım, diğerinde ise yönetmenlik yapacağım. Ayrıca, TRT kanalına 'Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam' dizisi başladı. Onun çekimleri var" dedi.

HAYATINI YAZDI

Sultan, yeni bir kitap yazdığını ve 20 gün içerisinde de okurlarıyla bulaşacağını hatırlatarak, 'Sinemam ve Ben' adlı kitabında 15 yaşında başladığı sinema hayatında başından geçenleri hayranları ile paylaşacağını sözlerine ekledi.

1945 doğumlu Türkan Şoray, 1960 yılında çevirdiği ilk filmi olan 'Nil Aşk Rüzgarı' ile peyaz perdeye adım atmıştı.