Aralarında Güney Africa Cape Town ve Monaco'dan da katılan teknelerin olduğu turnuvada, açık deniz sportif balık avı tutkunları en büyük balığı yakalamak için mücadele ediyor..

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Gökhan Çarmıklı, Erhan Görücüoğlu, Bülent Akgerman ve Turgut Konukoğlu gibi sportif balıkçılık turnuvalarının tecrübeli isimleri de Sığacık’tan demir alanlar arasındaydı..

Tuna Masters Teos’ta ilk günün galibi Bülent Akgerman Ekibi

Seferihisar Belediyesi’nin desteğiyle, Teos Marina’nın ev sahipliğinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen ‘Turkcell Platinum Tuna Masters Teos’ açık deniz sportif balık avı turnuvasında 53 teknenin 22 Eylül Cumartesi günü (dün) saat 07:00’de Sığacık’tan demir almasıyla yarışmanın startı verilmiş oldu.

Açık deniz sportif balık avının Türkiye’deki duayenlerinden Murat İyriboz ile Elvio Pennetti tarafından organize edilen ve Turkcell Platinum ana sponsorluğunda gerçekleşen turnuva, üçüncü yılında da doğa, deniz, macera tutkunu işadamı ve balık avı meraklılarının buluşma noktası oldu.

İLK GÜNÜN EN BÜYÜĞÜ 93 KİLO 800 GR’LIK MAVİ KANAT ORKİNOS

Oldukça durgun bir hava ve sakin bir denizde gerçekleşen ilk gün yarışlarında tekneler toplam dört balıkla karaya gelirken, ‘Yakala ve Bırak’ (Catch & Release) kategorisinde ise iki balık denize sağlıklı bir şekilde iade edildi. Yakalanan dört balık tartıda toplam 312 kilo 300 gr. çekerken, ilk günün galibi 93 kilo 800 gr gelen mavi kanat orkinos (bluefin tuna) oldu. Bu balığı Bülent Akgerman, Levent Akgerman, Ufuk Atakan Demir, Mehmet Sart ve Kemal Karaca’dan oluşan Blue Riband teknesi ekibi yakaladı. Eyüp Necimoğlu, Kazın Tınas, Uğur Pirinççioğlu, Bora Pehlivanlar, Abidin Necimoğlu’dan oluşan Camelot teknesi ekibi yakaladıkları 78 kiloluk mavi kanat orkinos ile ilk gün sıralamasında ikinci oldular. Emre Yörek, Erman Ayaydın, Övünç Irmak, Ömer Halit Karaosman ve Tolga Eriş’ten oluşan Narwhal teknesi ekibi 76 kg 200 gr’lık mavi kanat orkinos ile üçüncü sırayı elde ederken, Mark Benmayor, Tolga Barış Akkaya, Cihan Cep, Emrah Erdoğ, Bahadır Tonguç, Süleyman Türkay ve Berent Akdemir’den oluşan Blue Camelot ekibi de 64 kg 300 gr gelen mavi kanat orkinos ile günü dördüncülükle kapadı.

GÜNEY AFRİCA CAPE TOWN VE MONACO'DAN DA EKİPLER KATILDI

İş dünyasının tanınınmış simaları İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Gökhan Çarmıklı, Erhan Görücüoğlu, Bülent Akgerman ve Turgut Konukoğlu’nun da en büyük balığı yakalamak için yarıştığı turnuvaya Güney Africa Cape Town ve Monaco'dan da iki tekne katıldı.

2,5 SAATLİK MÜCADELENİN GALİBİ BALIK OLDU

Saat 09:00’da ilk balığın oltaya takıldığının telsizden anons edilmesi, ekiplerde bereketli bir av beklentisine neden oldu. Fakat rüzgarın sürekli yön değiştirerek, karayelden lodosa, poyrazdan ve kıbleye dönmesiyle balıklar yemlere basmadı. Saat 14:00’e kadar oltalarda tık yoktu. Bu saatten sonra bir kıpırdanma oldu. Telsiz anonsundan bir ekibin oltasına hayli büyük bir balığın takıldığı duyuldu. Diğer üç tekneden de balık haberi, karada bekleyen meraklıları heyecanlandırdı. Bu üç balık teknelere alınırken, en büyük balığın 2,5 saat süren uğraş sonrasında oltadan kurtulması, esen fırtına heyecanını söndürdü.

ŞAMPİYONLAR BUGÜN BELİRLENECEK

Turnuvanın son günü olan 23 Eylül Pazar (bugün) günü tekneler saat 07:00’de yeniden denize açıldı. Saat 16:00’ya kadar en büyük balığı yakalamak için mücadele verecek ekiplerin yakalayacakları balıklar saat 17:00’de tartıya çıkacak. 19:00’da hakem kararlarının açıklanmasının ve olası itirazların değerlendirilmesinin ardından saat 19:30’da ödül töreni var. İki gün boyunca tutulan balıkların ikram edileceği kutlama yemeği ile turnuva sona erecek.

GEÇEN YILKİ TÜRKİYE REKORU SIĞACIK’A DÖNECEK Mİ?

Geçtiğimiz yıl turnuvada Gökhan Çarmıklı’nın da aralarında olduğu Baracuda teknesi ekibi yakaladığı 295 kiloluk mavi kanat orkinos ile Türkiye rekoru kırmıştı. Geçtiğimiz hafta Alaçatı’daki turnuvada yakalanan 305 kiloluk mavi kanat orkinos ile Türkiye rekoru el değiştirdi. Murat İyriboz Teos Marina’da dün gün boyunca yaptığı anonslarla, hava koşullarının çok elverişli olduğunu ve bugün için yeni Türkiye rekoru / rekorları beklediğini vurguladı, hatta tartı için 1 tonluk vinç ile 500 kiloluk elektronik kantar temin ettiklerini söyledi.

Fulya OMAÇ - SEFERİHİSAR