THY’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, parça bagaj uygulamasında, her bir bagajın ilgili uçuş noktasında tanımlı ağırlık ve ölçü üst limitlerine uyup uymadığı ve bagaj adedinin aşılıp aşılmadığına dikkat edileceği belirtildi.

Türk Hava Yolları, daha önce ABD’ye gerçekleştirdiği faza bagaj uygulamasını yurt dışı seyahatlerinin tümünde hayata geçiriyor. Bu kapsamda 1 Mayıs’tan itibaren gerçekleştirilecek bilet satışları ve 1 Temmuz itibariyle düzenlenecek seferlerde fazla parça bagaj getirecek yolculardan ek ücret alacak. Her bir bagajın ilgili uçuş noktasında tanımlı ağırlık ve ölçü üst limitlerine uyup uymadığı ve bagaj adedinin aşılıp aşılmadığına dikkat edilecek. Belirlenen parça bagaj limitini aşan yolcular ek ücret ödemek durumunda kalacak.

PARÇA BAGAJ SAYISI LİMİTİ AŞILIYORSA EK ÜCRET ÖDENECEK

Yeni uygulamayla birlikte THY’nin dış hat seferlerinde ücretsiz bagaj hakkı ekonomide minimum bir parça ve 23 kilogram (158 cm); business sınıfında ise 2 parça ve her bir parçanın ağırlığı 32 kilogram olarak gerçekleşiyor. Bu limitleri aşan yolcular fazla parça bagaja da ücret ödeyecek.

YOLCU UÇTUĞU MESAFEYE GÖRE ÜCRET ÖDEYECEK

Fazla bagaj ücretleri dolar ve euro olarak belirlenirken, Avrupa istasyonlarında fazla bagaj ücretlendirmesi için euro, Avrupa harici istasyonlarda tablodaki dolar değeri üzerinden işlem yapılacak. THY ilk fazla parça bagaj için Türkiye’den Avrupa ve Kuzey Afrika’ya uçuşlarda ilk fazla parça için 70 dolar, Sahraaltı Afrika ülkelerine 150 dolar, Ortadoğu’ya 75 dolar, Asya, Uzakdoğu ve ABD’ye ise 100 dolar alacak. Birden çok havayolu firmasının dahil olduğu tüm ABD ve Kanada varışlı ya da çıkışlı ortak uçuşlarda ücretsiz bagaj hakkı 2 parça olarak uygulanıyor.

THY AÇIKLAMA YAPTI:

Açıklamada, ücretsiz bagaj hakkının parça başına 23 kilogram (kg) olduğu seyahatlerde, parça başına fazla ağırlık (overweight) ücreti ödenerek, o parçanın ağırlık hakkı 32 kg çıkarılabileceği aktarılandı. THY’nin açıklamasında yer alan detaylar şöyle:

“Economy ve Business Class’ta ekstra fazla bagaj ücreti 23 kg ağırlığındaki bagajlar için geçerlidir. Örneğin, ‘2×32’ kg ücretsiz bagaj hakkı bulunan bir business class yolcusu, ekstra 1 parça ücreti ödeyerek maksimum 23 kg ağırlığında bir bagaj daha getirebilir. 23-32 kg arası ekstra bir adet fazla bagaj için ekstra fazla bagaj ücreti ve fazla ağırlık (overweight) ücreti bir arada tahsil edilir. Yabancı bir hava yolu firmasının dahil olduğu seyahatlerde en önemli taşıyıcının (MSC) ücretsiz bagaj hakkı kuralları ve fazla bagaj ücretleri uygulanır. MSC, seyahatteki en önemli ve/veya uzun mesafeyi uçan hava yoluna göre belirlenir. Eğer seyahatinizde MSC, THY ise Türk Hava Yolları’na ait ücretsiz bagaj hakkı kuralları ve fazla bagaj ücretleri geçerli olur. Eğer MSC, yabancı bir hava yolu firmasıysa ilgili havayolu firmasının bagaj kuralları geçerli olur. ABD çıkışlı ya da varışlı ortak (interline) uçuşlarda US DOT (US Department of Transportation) uygulamaları kapsamında MSC farklılık gösterebilir.”

Açıklamada, seyahatlerinden önce yolcuların biletlerini kontrol etmeleri ve ücretsiz bagaj hakkının belirtildiğinden emin olmaları istendi.