Sanatçı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın "uyuşturucu madde bulundurma, kullanma, satma ve
satılmasına aracılık etme" suçlamalarıyla açılan dava karara bağlandı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, sanıklardan Kubilay Keskin ile tarafların avukatları katıldı.Tarkan Tevetoğlu ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada 17 sanığın avukatları esas hakkındaki mütalaaya ilişkin son savunmalarını yaptılar.



TARKAN'IN AVUKATI SON SAVUNMALARINI YAPTI


Tarkan'ın avukatları Sinem Oskay Baş ve Günsel Dede son savunmalarında, müvekkillerinin samimi beyanlarının dikkate alınarak etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını, mahkemenin aksi kanaat halinde bulunması halinde tedavi uygulanmaksızın sadece denetim tedbiri uygulanmasını talep ettiler. Diğer sanık avukatlarının da savunmalarının alınmasından sonra Mahkeme Heyeti kararını açıkladı.

Verilen aranın ardından dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Vedat Aysel'in beraatine karar verdi.



TARKAN'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 6 SANIĞA TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRİ

Kararda, sanıklar Tarkan Tevetoğlu, Gökhan Yüzbaşıoğlu, Bekir Saçar, Fiona Heriş, Gülperi Erçetingöz, ve Özlem Dinler Altun'un uyuşturucu kullanmak amacıyla bulundurmak suçundan TCK'nın 191/2. Maddesi uyarınca tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına hükmetti. Mahkeme denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmaları hususunda sanıklara ihtarda bulunulmasına, buna uygun davranırlarsa haklarındaki kamu davasının düşürüleceğini, aksi takdirde davaya devam edilerek hüküm verileceğini bildirdi.

Böylece,Tarkan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık 1 yıl boyunca uyuşturucu tedavisi görecek. Karara göre 1 yıl boyunca belli aralıklarla bir hastaneye gitmesi gereken sanıklar, bunu aksattığı takdirde yeniden yargılanarak hakkında ceza verilecek.



7 SANIĞA 6'ŞAR YIL 3'ER AY HAPİS CEZASI

Sanıklardan Ömer Faruk Miras, Adnan Recep Önsöz ve Fuat Seyhan'ın daha önce aynı eylemlerden yargılandıkları için yeniden hüküm kurulmasının reddine karar veren mahkeme heyeti, sanıklar Recep Aytek, Abdulmelik Geniş, Kubilay Keskin, Murat Erdoğan, Tarık Miras, Selman Göknur Şener ve Mehmet Sami Geniş'in "kokin maddesi satmak" ve "tedarik etmek" suçlarından 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.



TARKAN'IN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Tarkan'ın TCK 191- 1 maddesi gereğince,"Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi talep edilmişti. Ayrıca Tarkan'ın, 191-2 maddesi gereğince uyuşturucu madde tedavisi görmesi ve denetimli serbestlik uygulanmasına tabii tutulması istenmişti



TARKAN'IN AVUKATINDAN YAZILI AÇIKLAMA

Kararın ardından Tarkan'ın avukatı Yunus Egemenoğlu yazılı bir sayfalık açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Müvekkilimiz Tarkan Tevetoğlu denetimli serbestlik tedbiri uygulanması istemiyle yargılanmaktaydı. Devam etmekte olan yargılamanın bugünkü duruşmasında dava sonuçlanmıştır. Mahkeme tarafından açıklanan kararda müvekkilimiz hakkında hapis ya da para cezası gibi herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamış olup, sadece tedbir mahiyetinde denetimli serbestlik kararı verilmiştir. Bu karar çerçevesinde denetimli serbestlik süresinin yasal prosedüre uygun biçimde geçirilmesi ile birlikte müvekkilimiz hakkında açılmış olan davanın tüm sonuçları ile birlikte düşmesine karar verilecektir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız. Tarkan Tevetoğlu'nun avukatı Yunus Egemenoğlu."