Türkiye kökenli Alman oyuncu Sibel Kekilli, Türkiyeli takipçilerden gelen yoğun taciz mesajlarına gösterdiği tepkinin ardından en sonunda çareyi Instagram hesabını Türkiyeli kullanıcılara tamamen kapatmakta buldu.

Aldığı mesajlar sebebiyle instagram hesabına "Kısa bir süreliğine veda etme zamanı" yazarak sosyal medya hesabını askıya alacağını ima eden Kekilli'nin hesabını kapatmadığı, ancak Türkiye'de yaşayan kullanıcıların profilini görmesini engellediği ortaya çıktı.

Kekilli'nin Instagram profiline girmek isteyenler, "Bulunduğun bölgede bu profile ulaşılamıyor" mesajıyla karşılaşıyor.

Kekilli, Instagram hesabına gelen taciz mesajlarının ardından, sayfasına "Tehditlerinizi, istismarlarınızı ve iğrenç cinsel içerikli mesajlarınızı daha fazla tolere etmeyeceğim. Bağnaz, ikiyüzlü, nefret ve haset dolusunuz. Size acıyorum! Defolun gidin! Lütfen hesabımı takip etmeyi bırakın!" diye yazmıştı.

Bu mesajdan kısa süre sonra da Kekilli, “veda zamanı” diyerek bu yöndeki mesajlara son bir uyarı yapmıştı:

“Kısa bir süreliğine veda etme zamanı… Öyle görünüyor ki paylaştığım son iki gönderiyle çok hassas bir konuya değinmişim. İyi yanı şu ki bütün o ikiyüzlüler, maskelerini çıkarıp çirkin yüzlerini gösterdiler. Burada her şeyi yeni baştan açıklamaya hiç niyetim yok, ama her şey tek bir sonuca varıyor: Bir kadın ne yapmış veya yapıyor olursa olsun, bu sadece ve sadece ONUN hayatı ve ONUN bedenidir. Mini etek giymek, otobüste yalnız başına oturmak, sokak ortasında bira içmek- bunlar onu fiziksel veya psikolojik olarak taciz etme hakkını kimseye vermez. Bıkmadan usanmadan beni destekleyen bütün hayranlarıma çok teşekkür ederim. Sizi seviyorum.”