Almanya'nın ilk Türk kabaretisti, ünlü mizah ve hiciv ustası Şinasi Dikmen, Urla’ya tarih kokan doğal ve ekolojik bir butik otel kazandırdı.

Dikmen’i bu mutlu gününde Başkan Aziz Kocaoğlu, Kaymakam Önder Can, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir 24. Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel ve Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel yalnız bırakmadı..

KURDELEYİ KOCAOĞLU KESTİ

30 yıl Almanya’da tiyatro yaptıktan sonra, yurt dışında kazandıkları birikimlerini eşi Ayşe Dikmen ile birlikte Urla’da turizme yatıran Almanya'nın ilk Türk kabaretisti, mizah ve hiciv ustası Şinasi Dikmen, eski bir Urla taş evini restore ettirerek doğal ve ekolojik bir butik otele dönüştürdü.

Dikmen Çifti’nin Narımor Urla Butik Oteli Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Kaymakamı Önder Can’ın da katıldığı açılış kokteyli ve kurdele kesim töreniyle hizmete girdi. ‘Burası sizin daha önce hiç uğramadığınız kendi eviniz’ sloganıyla kapılarını açan Narımor Urla Butik Otel’in açılış kurdelesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından, aralarında Kaymakam Can’ın da olduğu protokol ve davetlilerin katılımıyla kesildi. Kurdele kesiminin ardından Şinasi Dikmen misafirlerine oteli gezdirdi. Otelin konseptini, doğal ve coğrafi işaretlere uygun olarak yerinden temin ettikleri menü içerikleri ve Narımor’un mimari özelliklerini anlattı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kokteylde Urla’nın leziz yarımada şarapları ve özel peynirler konuklara ikram edilirken, canlı müzik de keyifli sohbetlere eşlik etti.

SANAT, SİYASET VE İŞ DÜNYASI AÇILIŞ KOKTEYLİNDE BULUŞTU

Sanat, siyaset ve iş dünyasını buluşturan açılış kokteyline katılan davetliler arasında; CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir 24. Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel ve eşi Eda Yüksel, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel, Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, İzmir ve Urla cemiyet hayatının tanınmış ismi Eczacı İbrahim Yüncü, CHP'nin Urla Belediye Başkan aday adayı Mali Müşavir Burak Oğuz, Çevreci aktivist Ahmet Güler, Ressam Habip Aydoğdu, Folkart Galeri'nin Genel Koordinatörü Fahri Özdemir, Altınordu FK antrenörlerinden Ufuk Kahraman, İyibirşey A.Ş. adına Osman- Ece Alkoç çifti başta olmak üzere İzmir ve Urla'nın önde gelen yöneticileri, işletmecileri, otel sahipleri ve işadamları ile Ayşe-Şinasi Dikmen çiftinin yakın çevresi ve dostları vardı.

URLA VE YARIMADA TURİZMİNİN KALKINMASINA KATKI

Kurdele kesim töreninde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Öncelikle yurtdışında birikim yapıp, gelip Urla’mızda bu yatırımı yapan değerli arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Otelin, Urla’mızın kalkınmasında, turizmimizin kalkınmasında, yıllardır uğraştığımız yarımadanın kalkınması projemize çok önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Otelin kazançlı bir işletme olmasını, ailenin işlerinin iyi gitmesini, yatırımlarının artarak devam etmesini diliyorum. Hem belediyemiz, hem Urla sakinleri adına tekrar teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

1800’LÜ YILLARDAN 1940’LARA TARİHİ BİR YOLCULUK

Otelin sahiplerinden Şinasi Dikmen ise kurdele kesim töreni sonrası, otel ve kendisi hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak; “Bu tarihi taş evi 2,5 yıl önce keşfettik. Torunum görür görmez, ‘Dede burası harika bir pansiyon olur’ dedi. Fakat mimarımızın orijinalliğini koruyarak hazırladığı proje ilerledikçe kendiliğinden butik otele dönüştü. Ortalama 25 ile 45 metrekare olan her biri farklı konsepte dizayn edilmiş toplam 9 odadan oluşan butik otelimiz konum olarak Urla’nın merkezinde yer alıyor. Malgaca Pazarı, Arasta Çarşısı ve Sanat Sokağı’na 3 dakikalık yürüme mesafesinde. Otelimizin hiçbir alanında kimyasal içerikli malzemeler kullanılmadığı gibi, misafirlerimize sunulan tüm yiyecek ve içecekler doğal olup, Urla’daki üreticilerden temin ediliyor. Çevreci perspektif ile hareket eden, her konuda doğal olandan, doğallıktan yana olan bir hizmet anlayışı ile yönettiğimiz otelimize 1800’lü yıllardan 1940’lara kadar tarihlenen antika mobilyalar, objeler ve aksesuarlar en uyumlu şekilde yerleştirilerek misafirlerimizi tarihi yolculuğa çıkarmayı hedefledik” diye konuştu.

YILMAZ ERDOĞAN, ZEKİ İLE METİN KARIŞIMI BİR TİYATRO

Almanya’da tiyatro işlettiklerini belirten Dikmen, sanatıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

“29 Mart 1985’de başladığım tiyatroda 29 Mart 2015’de 30. yıl jübilesi yaparak sahneyi genç sanatçılara bıraktım. Aynı zamanda çeşitli mizah kitapları ve çok sayıda da oyunun yazarıyım. Yazdığım mizah kitapları şimdiye kadar 15 dile çevrildi. Yaptığım tiyatro daha çok Yılmaz Erdoğan’ın tarzına benziyordu. Zeki ile Metin’in bir karışımıydı da diyebiliriz. Yazdığım yazılardan, yaptığımız tiyatrodan ödüller verdiler. Seyircinin yüzde 95’i Alman, yüzde 5’i yabancıydı. Bunların arasında kaçı Türk’tü derseniz, Türkiye’deki tiyatro seyircisinden daha fazla değil, daha az da değildi.”

Gün geçtikçe turizm aktivitelerinin arttığı, tarihi dokusuyla gelen misafirleri kendisine bağlayan Urla’ya böyle bir konsept tesis kazandırmaktan mutluluk duyan Ayşe - Şinasi Dikmen çifti, gece boyunca konuklarıyla tek tek ilgilenendi.

Fulya OMAÇ / ÇEŞME