İzmir merkezli Tursem Turizm / Samos Star firması 29 ve 30 Nisan tarihlerinde Seferihisar - Sığacık Teos Marina’dan Yunanistan’ın Sisam (Samos) Adası Karlovasi Limanı’na düzenlediği iki seferle 2017 yılı sezonuna merhaba dedi.

1 Mayıs’ın tatil olması nedeniyle dönüşlerin 30 Nisan ve 1 Mayıs’ta yapıldığı ikişer günlük turlarla toplam 895 Türk turiste bir gece konaklamalı, ada turu ve taverna eğlencesi dahil özel bir paketle unutulmaz bir tatil imkanı sunan firma, altı ay boyunca yaklaşık 25 bin turisti Sisam adasıyla tanıştırmış olacak.

GEÇEN YIL 15 BİN TÜRK TURİSTE TATİL YAPTIRDIK

Ayvalık - Midilli (Lesvos) ve Çeşme - Sakız (Chios) hatlarında son derece konforlu gemilerle hizmet veren TURYOL firmasından kiraladığı, 475 yolcu kapasiteli Kaptan İlyas Mert gemisiyle bu yıl da hatta iddialı bir giriş yapan Tursem / Samos Star firması, geçtiğimiz yıl yaşanan darbe kalkışması sonucu yurt dışı çıkışların kısıtlanmasına rağmen yaklaşık 15 bin Türk turiste Sisam adasında tatil imkanı sunmuştu.

ÇOK UYGUN FİYATA KALİTE HİZMETİN ÖRNEĞİ TURLARIMIZA RAĞBET BÜYÜK

Karlovasi adının, Osmanlı döneminde Karlıova’dan geldiğini ve Sisam adasında önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Tursem Turizm / Samos Star firması yetkilisi Sena Yıldırım, “Türk turist yıllarca adanın merkezi olan Vathi’ye götürüldü. Gizli kalmış cennetlerden çoğu kişinin haberi olmadı. Biz Karlovasi’ye direkt sefer koyarak, bu pek bilinmeyen değerleri misafirlerimizin tanımasını sağlıyoruz. Geri dönüşler karşısında da çok mutlu oluyoruz. Kaldı ki, paket turlarımızda Vathi de yer alıyor. Seferlerimiz sezon boyunca Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere hafta dört kez yapılacak. Kampanyalar dahilinde, iki kişilik odada kişi başı olmak üzere ‘Gemi + günübirlik ada turu veya Gemi + 1 gece konaklama 49 Euro’, ‘Gemi + 3 gece oda - kahvaltı konaklamalı 69 Euro’luk paket de var, taverna eğlenceli hafta sonu paketler de. Karlovasi’yi partner liman olarak seçmemizdeki en büyük nedenlerden bir tanesi de turizm esnafının çok uygun fiyatlarla kaliteli hizmet vermesi, halkının Türk turiste çok samimi davranmasıdır. Nitekim 29 Nisan’daki ilk seferimizde Türk turistleri folklör gösterileriyle, inanılmaz ikramlarla, elbette güleryüz ve eşsiz bir misafirperverlikle karşıladılar. Böyle bir karşılama töreni artık hiçbir yerde kalmadı. Misafirlerimiz neye uğradığını şaşırdı, bazılarının gözleri yaşardı. Önümüzdeki ilk etkinlik 5 Mayıs’taki ‘Bahar Şenliği nedeniyle gemi + bir gece konaklama 49 Euro ama yanında 20 Euro değerinde ada turu hediye ediyoruz. Mayıs ayının bir başka etkinliği ise 20 Mayıs’taki ‘Grafiti Şenliği’. Bu bir çocuk şenliği değil, tamamen profesyonellere yönelik ve aralarında Türk sanatçıların da olduğu uluslararası sanatçılar grafitinin özgün örneklerini duvarlara resmedecekler. Haziran ayından itibaren ise köylerdeki yerel festivaller başlıyor. Her biri görülmeye değer yöresel etkinlikler ve Türkler de oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bir gelen tekrar geliyor. Sisam Türkler için tam bir tatil cenneti. Uygun fiyata tatil yapmak isteyen herkesi adaya davet ediyoruz” diye konuştu.

HATTIN GELECEĞİ PARLAK, EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM

Kaptan İlyas Mert gemisinin 1. Kaptanı Bayram Kandemir, TURYOL olarak Midilli ve Sakız adalarından sonra Sisam hattında da Tursem / Samos Star firması öncülüğünde hizmet vermeye başlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek şöyle konuştu:

“TURYOL 68 gemilik bir filoyla İstanbul Boğazı, Marmara Adaları, İzmir Körfezi ve Yunan Adaları ile Türk kıyıları arasında seferler düzenliyor. Hizmet kalitesini en üst düzeyde tuttuğundan, 95 yıllık bir firma olarak sektörün önemli aktörlerindendir. Gemilerimizden o kadar eminiz ki, Cumartesi günü başlayan ilk seferimizden bir gün önce Sakız Adası’nda Yunan sörveyine girdik ve uluslararası sularda sefer iznini aldık. Bu hatta koyduğumuz gemimiz daha önce İstanbul’da Bakırköy ve Marmara adaları arasında sefer yapıyordu ve 710 yolcu kapasitesindeydi. Uluslararası sularda sefer kriterleri ve yolcu konforu gereği şu anda bir seferde 475 yolcu ağırlayabiliyoruz. Ben 2001-2008 yılları arasında İzmir körfezi’nde görev yaptığım için Ege sularına yabancı değilim. Bu hattın geleceği parlak, emeği geçenleri kutluyorum.”

VATİKAN DİNİ AYİNLERİNİN ŞARABI SİSAM’DAN GİDİYOR

Sığacık ile Karlovasi arasında sefer düzenlenmesi için yaklaşık 10 yıldır büyük emek harcayan Anema Hotel’in sahibi Diamantis Foustanellas bu arzusunun gerçek olması nedeniyle son derece mutlu. Türkiye’deki fuarlara katılarak adanın ve Karlovasi’nin tanıtımını yaptıklarını ve Türk turiste ayrı bir değer verdiklerini vurgulayan Diamantis Foustanellas, “Adamıza gelen turistler arasında Almanlar, Hollandalılar, Çekler, Polonyalılar ve Avusturyalılar başı çekiyor. Ama Türk turistin yeri bambaşka. Çünkü aynı mentaliteye, kültüre sahibiz, eğlenmeyi seviyoruz. Bu topraklarda yüz yıllarca birlikte yaşamışız.

Karlovasi adı bile Osmanlı’dan kalma. Zamanında Anadolu’dan gelen derilerin işlendiği 150 tabakane vardı ve dericilik çok gelişmişti. Şu anda konuyla ilgili bir Deri Müze’miz var. Ayrıca yöre yaşamını anlatan Folklör Müze’mizi gezebilirsiniz. Adamızın şarapları çok ünlüdür ve önemli bir ihraç kalemidir. Şaraphanelerdeki tadımlara katılabilirsiniz. Vatikan’daki dini ayinlerin şarabı da Sisam’dan gider. Beldemizde turistler için hareketli bir yaşam var. 1.500 üniversite öğrencisi ada eğlencesinin önemli bir kaynağı. Türkler de bizim gibi eğlenmeyi seviyor. Yöresel lezzetlerimizi mutlaka tatmalısınız. Köy festivallerimizi de kaçırmayın derim. Biz Türkleri seviyoruz, her zaman bekliyoruz” dedi.

GRUPLARIMIZ MÜTHİŞ EĞLENDİ, TEKRAR GELECEKLER

Ada turlarında rehberlik yapan Mehmet Gülümser ise Türk misafirlerin Sisam'da baş tacı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“29 Nisan’da adaya ayak bastığımızda bir festival, bir karnaval tadında karşılandık. Folklor gruplarının müzik eşliğindeki gösterilerini zevkle izledik. Orkestra iki yakadan şarkılarla herkesi coşturdu. Turistik kuruluş liman içinde açtıkları standlarda adada üretilen ürünleri, yiyecekleri ve şaraplarını ücretsiz ikram ettiler. Gülen simalar gümrükte çektiğimiz sıkıntıyı unutturdu. Gün boyunca da bu ikramlar devam etti. İkinci gün ücretsiz turlarla adanın Pisagorio, Vati ve Kokkari beldeleri ziyaret edildi. Türk turistlerin en çok rağbet ettikleri hediyelik eşyalar arasında Pisagor’un ‘Adalet Kupası’ oldu. Bardağa gereğinden fazla su konulduğunda (yarısını geçince) içindeki su tamamen boşalıyor. Ayrıca adanın balı, feta peynirleri de grubumuzdakilerin öncelikleri arasındaydı. Muskat şarabı da likör tadında olunca hayli alıcı buldu. Gruplarımız adada müthiş eğlendiler. Birçok yeni dostluklar kuruldu. Tur fiyatları da çok uygun olunca, çoğu tekrar geleceğini ifade etti. Henüz adayı görmemiş Türk turiste burasını kesinlikle tavsiye ederim. Unutulmaz anılarla dönecekler.”

GEMİNİN ZAMANINDA KALKMASI İÇİN BELGENİZ YANINIZDA OLSUN

Acente yetkilileri Sığacık’ta pasaport geçişi süresinin hızlı olabilmesi için çalışanların SGK, emeklilerin ise kurum belgelerini yanlarında bulundurmalarının önemli olduğunu belirterek, aksi takdirde TC kimlik numarası üzerinden ikinci bir sorgulama yapılmak durumunda kalınıldığını, bunun da geminin zamanında hareket etmesini engellediğini ifade ettiler.

Fulya OMAÇ / Samos - YUNANİSTAN