Kuzey Almanya’nın liman kenti Hamburg’da yaşayan sempati ses sanatçısı Filiz Yıl, “Niye?” adlı üçüncü singlesini çıkardı.

Genç sanatçı ilk olarak “Senden sonra” ikinci olarak”Engel” üçüncü ve yeni singlesi “Niye?”yi piyasaya sürdü.

Şarkı söylemek keyif veriyor

Beklediğinden çok daha yoğun ilgi bulan parçalarını söylemekten büyük keyif aldığını belirten Yıl, küçük yaştan bu tarafa şarkı söylemeyi çok sevdiğini belirterek, “İlk göz ağrım 'Senden sonra' ardından 'Engel' ve şimdi de 'Niye?' adlı üçüncü singlemi tamamladım. Özellikle müzik benim için çok önemli müzikten besleniyorum diyebilirim. Ben müziksiz ve şarkı söylemeden yapamam. Ama söylediğim parçaların tutulması, sevilmesi de benim yaşam kaynağımdır. Kaliteli üçüncü singlemi piyasaya sürmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Sanatçı olmayı küçük yaşta keşfettim

Merhum annesinin devamlı kendi kendine şarkılar mırıldandığını belirten Filiz Yıl, “Ben küçük yaşlardan bu tarafa hep müzikle birlikte büyüdüm. Hep besteler, şiirler yazdım ve sanatçı olmayı küçükken keşfetmiştim. Ama ailem mutlaka bir mesleğim olmasını çok istedi ve bende Hamburg Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda (HAW) Basım Bilişim bölümünü okudum. Editör ve Halkla İlişkiler üzerine çalışmalarım oldu. Ama şu an sanat çalışmalarıma ağırlık vermek istiyorum” ifadesinde bulundu.

Planladığımdan geç çıktı


 

Çalışmaları hakkında bilgi veren sanatçı, “Ben 'Niye?' adını verdiğim parçanın söz ve müziği bana, düzenlemesi Ali İşçiler'e ait. Bu duygusal şarkıyı umarım dinleyenler beğenir. Aslında 'Niye?'yi geçen yaz yayınlanan 'Engel' in hemen ardından çıkarmayı planlamıştım. Ama geçirdiğim bir kaza nedeniyle bu maalesef mümkün olmadı. Üçüncü singlemi biraz gecikmeli de olsa, çıkartmanın keyif ve heyecanını yaşıyorum. Bu çalışmada en başta aranjör, Ali İşciler, olmak üzere, fikirleri ve klip çekimi için Riccardo Giese'ye. klip editörü için Dawid Paczowski' ve kapak fotoğrafı için Thomas Cerny'ye, çekimde yardımlarından ötürü Lena Kreuzfeld ve Daniel Acquah'a, kısaca emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Profesyonellerle çalıştım kalite önemlidir” dedi. Klibi aşağı linkten ve youtube'den izlemek ve şarkıyı I Tunes, Amazon, Spotify vs gibi sitelerden indirmek, dinlemek mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=MqudMgCN4Qg

Emine SONUGÜR / HAMBURG