Kuzey Almanya'nın liman kenti Hamburg'da yaşayan güzel ses sanatçısı Filiz Yıl, “Engel” adlı ikinci singlesini çıkardı.

Oldukça iddialı

Genç ve güzel sanatçı Filiz Yıl, “İlk olarak 'Senden sonra' adlı bir single çıkardım ve çok tutuldu. Uzun ve yoğun çalışmaların ardından nihayet 'Engel' adında ikinci singlem çıktı. Bestesi bana aittir. Birde çok kaliteli bir klip çektik. Ben bu parçamla çok iddialı bir şekilde sanat dünyasına geliyorum ve umduğumu bulacağıma inanıyorum” dedi.

Küçük yaştan bu tarafa müzikle uğraşıyor

Merhum annesinin devamlı kendi kendine şarkılar mırıldandığını anımsatan Filiz Yıl, “Ben küçük yaşlardan bu tarafa hep müzikle birlikte büyüdüm. Hep besteler, şiirler yazdım ve sanatçı olmayı küçükken keşfetmiştim. Ama ailem mutlaka bir mesleğim olmasını çok istedi ve bende Hamburg Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda (HAW) Basım Bilişim bölümünü okudum. Editör ve Halklar İlişkiler üzerine çalışmalarım oldu. Ama şu an daha sanat çalışmalarıma ağırlık vermek istiyorum” açıklamasında bulundu.

Gerisi gelecek

Elinde yazmış olduğu çok sayıda bestesi bulunduğunu belirten sanatçı Filiz Yıl, “Single çalışmalarımın devamı gelecek. Kendi bestelerimi değerlendireceğim. İnşallah kısa sürede piyasaya başka bir parçayla gelirim” dedi.

Aranjmanını Mehmet Esemen'in, klip çekimlerini Schwerin Şatosunda, Riccardo Giese ve Dawid Paczkowski'nin, Gregor Schuster, Stephan Giese, Maik Paap, Pia Lange'nin desteklediği kapak ve set fotoğraflarını Thomas Cerny'nin çektiğini "Engel" adlı parçayı https://youtu.be/qp6YNsVeE2U bu internet adresinden dinlemenin mümkün olduğu sanatçı tarafından duyuruldu.