Ünlü klarnet sanatçısı Kinan Azmeh

Elphilharmonie lüks konser salonun 12. katında düzenlenen basın toplantısında “Salam Syria – Selam Suriye” adı altında üç gün düzenlenecek olan Suriye müzik Festivali üzerine geniş kapsamlı bilgi verildi. Dünyaca ünlü Suriye asıllı klarnet sanatçısı Kinan Azmeh'te basın toplantısında hazır bulundu. Elbphilharmonie düzenleyeceği bir çok müzik programlarıyla müzikseverlerin hizmetinde olmaya devam edeceğini aktaran yetkililer, üç gün boyunca festivalde Suriye müziğine, kültürüne yer verileceğini kaydettiler.

Dünyada barış olsun istiyorum

Usta ve güçlü ses olarak tanınan klarnet sanatçısı Kinan Azmeh, daha önce Türkiye'de de konserler verdiğini belirterek, 16 yıldır Amerika'da yaşadığını kaydetti. Küçük yaşta klarnet çalmaya başlayan, bestekar ve Morgenland Müzik Grubu solistliğini yapmış. Weltklasse-Cellisten Yo-Yo Ma ile Uluslararası turneler yapmıştır.

Müthiş klarnetçi Kinan Azmeh, “Son dönemde yaşananlar dünya çapında çok üzücüdür. Dünyada hep barış olsun istiyorum. Ben müziğimle barışı destekliyorum ve barışa hepimizin katkısı olmalıdır” açıklamasında bulundu. 16 – 18 Mart tarihlerinde Elphilharmonie'de festival kapsamında ünlü müzisyen sahne alacak. Geniş bilgi www.elbhilharmonie.de internet adresinde mevcut.