Hamburg'da Türkçe yayın yapan Radyo Metro:pool Hamburg 93.0 FSK kuruluşunun 10. yılını TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer'in vereceği muhteşem konserle kutlayacak.

Kadınların yönettiği ilk radyo programı

Radio Metro:pool Hamburg 93.0 FSK, Türk kadınları tarafından yönetilen ilk radyo programı ve kadınların sunuculuk yaptığı değil, kadınların yöneticisi, yorumcusu, haber sunucusu ve teknisyeni olduğu, tüm ekibi yalnız kadınların oluşturduğu bir program. Programın içeriği yalnız kadınlara yönelik değil herkese hitap eden bilgilendirici, yararlı, faydalı ve kalitelidir.

Müzik, kültür, edebiyat, haber oldukça renkli

Sunulan program Türkçe dili doğru ve düzgün kaliteli sevilen müzik parçaları eşliğinde müzik, magazin, kültür, edebiyat, haber, etkinlikleri duyuran renkli içeriklidir. Şiirlerden alıntılar, güzel hikayelerin yanı sıra gündemde olan Türkiye'den başarılı sanatçıları canlı yayına bağlayarak dinleyicilere en yeni şarkıları dinletmektir. Fazıl Say, Arif Sağ gibi ünlü sanatçılarla yapılan röportajlarda dinleyicilerle paylaşılmıştır.

Kaliteden ödün vermeyeceğiz

Tamamen gönüllü olarak büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren Elif Ergün, Gülenay Ören, Emine Sonugür Hülya Yürük ve Tuğçe Bayazit, “Gönüllü olarak severek programı sürdürüyoruz ve kesinlikle kaliteden ödün vermeyiz. Çünkü Türkçe yayın yapan radyo programları vatandaşlarımız açısından büyük önem taşımaktadır. Önemli bilgilerle dinleyicileri bilgilendirirken, çocuklarımıza Türkçe dilini sevdirmeye katkı sağlıyoruz” ifadesinde bulundular.

Muhteşem 10. yıl kutlamasına herkesi bekliyoruz

Radyonun kurucusu ve yayın yönetmeni aynı zamanda sanatçı Elif Ergün, kurucu üye ve yönetmen Telat Yurtsever'e destekleri için teşekkür ettikten sonra, “Radyomuz daha önce Fuat Saka konseri sunmuştu. 10.yıl için TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer kutlamamızda sahne alacak ve sevilen parçaları söyleyecek. Bende sahne alacağım şarkılar okuyacağım. Konser sonunda bir after-show partisi gerçekleşecek. Herkesi gecemize bekliyoruz” dedi. 2 Ekin 2018, Saat 19.30 giriş, saat 20.00 başlangıç, adresi Delphi Showpalast, Eimsbütteler Chaussee 5, 20259 Hamburg. Bilet ve geniş bilgi www.delphi-showpalast.de internet sayfasındadır.

Emine SONUGÜR / HAMBURG