Fulya Omaç / Çeşme

KATİL ZANLISI KENDİSİ TESLİM OLMUŞ

İstanbul Ümraniye’de geçtiğimiz günlerde boğazı kesilerek öldürülen Fatma Şerban cinayetiyle ilgili Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden son yapılan açıklamada dün sabah üst düzey bir polis memuru tarafından verilen bilgilerin ‘bilgi karışıklığından kaynaklandığı’ ve bu karışıklıktan dolayı basınla paylaşılan ‘yakalandı’ bilgisinin doğru olmadığı, katil zanlısının vicdan azabı duyduğu için kendisinin teslim olduğu bilgisi verildi.

EMNİYET BİRİMLERİ İÇİNDE BİLGİ KARIŞIKLIĞI

Boğazı kesilerek öldürülen Fatma Şerban’ın katil zanlısının İzmir’in Çeşme ilçesinde yakalandığı haberi ilk olarak Perşembe günü akşamı Anadolu Ajansı tarafından duyurulmuştu. Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli üst rütbeli bir polisten alınan bilgilerle dün yerel bir yayın ve bir başka haber ajansının da Anadolu Ajansı’nın geçtiği bilgileri doğrular ve ek bilgiler içeren bir haberi internet sitelerinde yer aldı. Bunun üzerine Çeşme Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede katil zanlısının operasyonla yakalanmadığı, kendisinin teslim olduğu belirtildi. Dün sabah saatlerinde ve ondan bir önceki gece polise istinaden verilen haberin bilgilerinin ise sehven basınla paylaşıldığı ve emniyet birimleri içinde bilgi karışıklığı olduğu ortaya çıktı.

ÇEŞME’DE FATMA’NIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM

Katil zanlısı Köksal Şahin teslim olmasından sonra polisle yaptığı ön görüşmede şunları söyledi:

. Fatma Şerban ile yaklaşık 4 aydır birlikteydik. İlk başlarda arkadaştık ancak bir süre sonra aramızda duygusallık başladı. Sonrasında da sevgili olduk.

. Fatma Şerban kendini mağdur göstererek zaman zaman benden para istiyordu. Artık öyle bir hale geldi ki para yetiştirememeye başladım.

. Para veremediğim zamanlarda beni tehdit ediyordu.

. Olay günü de bu tehditten kaynaklı aramızda bir tartışma çıktı.

. Bıçak da Fatma Şerban’a ait. Kendimi savunmak için bıçağı elime aldığımda olay gerçekleşti. Nasıl olduğunu ise çok iyi hatırlamıyorum.

. Aramız iyiyken hep bu yaz Çeşme’ye tatile gelmeyi planlıyorduk. Fatma daha önce hiç Çeşme’ye gelmemişti. Böyle bir hayalimiz vardı. Öldürdükten sonra da Çeşme’ye sadece bunun için geldim. Çeşme’ye geldiğimde 1-2 saat gezdim. Onun son isteğini yerine getirdim. Bu yüzden İstanbul’da teslim olmadım.

PİŞMAN VE ÜZGÜNÜM DEDİ

Yozgat 1982 doğumlu Köksal Şahin çok pişman olduğunu, küçük bir tartışmanın büyüyerek boyutunun cinayetle sonuçlanmasından dolayı çok üzgün olduğunu da sözlerine ekledi. Edinilen bilgiye göre Perşembe günü saat 18.00 sıralarında Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olan Köksal Şahin, evli ve bir çocuk babası. Ancak eşiyle ayrı yaşıyordu. Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bir gece gözaltında tutulan katil zanlısı Köksal Şahin dün sabah saat 10.00’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekiplerine teslim edildi. Katil zanlısı Köksal Şahin’in Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarken son derece üzgün olduğu görüldü.

KAPICI BULMUŞTU

Ümraniye Çamlık Mahallesi, Keten Sokak’ta bulunan 16 katlı bir apartmanın 14'üncü katında 3 gün önce saat 00.00 sıralarında site kapıcısının dairenin kapısının açık olduğunu fark etmesiyle ortaya çıkan olayda 34 yaşındaki Fatma Şerban boğazı kesilmiş olarak yerde yatar halde bulunmuştu. Kapıcının hemen polis ve 112 Ambulansı araması üzerine olay yerine ekipler ve ambulans gelmiş, Fatma Şerban’ın olay yerinde öldüğünü bildirmişti.