Örgütlü çete kurmak, haraç ve cinayet suçlarından 14 yıl 5 ay cazaya çarptırılmış Sedat Peker'e Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri’nde "Türklük Hakanı" unvanı verildi.

ANKARA KATLİAMI ÖNCESİ: OLUK OLUK KAN AKACAK DEMİŞTİ

Sedat Peker, 1 Kasım seçimleri öncesi Rize'de yaptığı Erdoğan'ı destekleme mitingindeki konuşmasında, “Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar.” demişti. İki gün sonra da Ankara Katliamı yaşanmıştı.

KÜLTÜR BAKANLIĞI ÖDÜL VERDİ SONRA İNKAR ETTİ



İHA'nın verdiği bilgilere göre, İstanbul Ataşehir'de Silence Hotel Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Uygur Türkleri, Yörük Türkmenler, Azerbaycan Türkleri, Kazak, Türkleri, Kırgız Türkleri ve diğer temsilcileri katıldı.

Etkinliğe ayrıca Eski Bakan Yalçın Topçu ve AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun da katıldığı öğrenildi.



Etkinlikte Sedat Peker'e "Türkmenlere yaptığı yardımlardan dolayı" "Dünya Türklüğü Hakan'ı" unvanı verildi ve "Kağan" kıyafeti giyme töreni yapıldı. Peker törende bir eliyla Rabia işareti yaparken bir eliyle de ülkücü işareti yaptı.

Yapılan etkinlik sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

BAKAN, SAHNEDEKİ LOGOYU UNUTTU AÇIKLAMA YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, konuya ilişkin Twitter’da açıklama yaptı. Sahnedeki TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı logosuna rağmen, Kültür bakanı Mahir Ünal, konuya ilişkin Twitter’da açıklama yaparak “Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştiği iddia edilen etkinlikle bakanlığımızın bir ilgisi bulunmamaktadır” dedi.