İşletme mezunu, İzmirli Türk işadamı Eydemir, 3 yıl içerisinde Dortmund ve Duisburg’ta Yataş Bedding mağazalarını açtıklarını belirterek yıl sonuna kadar Düsseldorf ve Köln’de de yeni açılacak mağazalarla bu sayının 5’e çıkacağını ve Almanya’da yayılacaklarını ifade etti.

32 ülkede 500’den fazla mağazası olan bir kuruluşun temsilcisi olmaktan gurur duyduğunu belirten Mustafa Eydemir, “Almanya’da Mercedes, Siemens nasılsa, Türkiye’de de Yataş o’dur” dedi.

HER MİLLETTEN MÜŞTERİMİZ VAR

Son yıllarda Türkiye endeksli Avrupa’da çok sayıda mobilya mağazasının açıldığına işaret eden Eydemir, çeşitli nedenlerle kalıcı olamadıklarına dikkat çekti. Nitekim kalitesiyle insanların gönlünde taht kurmuş Enza Home’nin her milletten müşterisi olduğunu şu şekilde dile getirdi:

Ev dekorasyonunda, oturma grupları, yatak odası, yemek odası, halı ve aydınlatma ile önemli bir konseptle varız. Yer taşından, ışıklandırmasına, aksesuarından duvar rengine kadar düşünülmüş bu konsept Avrupalıların ilgisini çekiyor. Türk mobilyacılığının ulaştığı seviyeyi Avrupalılara tanıtan ve bizi de gururlandıran bir marka. Almanlar başta olmak üzere her milletten müşterimiz var. Türk müşterilerimiz aldıkları ürünlerimizin kalitesini grurla Alman komşularına gösteriyor.

KONFOR KALİTE ve DİZAYN

Öncelikle kaliteden asla taviz vermiyoruz. Mobilya mağazamız dizayni, kalitesi ve konforuyla öne çıkıyor. Sürekli kendini yeniliyor. Farklı zevklere hitap edebiliyor. Ana deposu Kayseri ve Ankara olan Yataş’ın baza ve yataktaki kalitesi Avrupa standartların çok üstündedir. Avrupa’nın önde gelen büyük mobilya mağazaları senelerdir aynı ürünleri pazarlıyor. Yataş dizayn konusunda değişen zevklere cevap veriyor.

3 KİŞİYLE BAŞLADIK 18 KİŞİYİZ

Düzenli olarak kampanyalar yapıyoruz. Özellikle evlenenlere, yeni yuva kuranlara destek olmak amacıyla son derece uygun fiyatlarla evini kendimiz kuruyoruz. 100 km kadar sevkiyat ve kurulum ücreti almıyoruz. Enza Home olarak sosyal ve kültürel dayanışmada öncüyüz. Hiçbir ayırım yapmadan buradaki sivil toplum kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütüp, onların aktivitelerini maddi ve manevi olarak destekliyoruz. Burada 3 kişiyle başladık, şimdi 18 kişiyiz. Yıl sonunda 5 mağazamızla 25 personole ulaşmayı hedefliyoruz.

CAZ KULÜBÜNÜ AÇACAĞIZ

Mağazamızda stajerlik yapacak öğrencilere kapımız açık. Öyleki bu yaz Türkiye’den Erasmus Plus Staj projesi kampasımında 20 öğrenci gelecek ve mağazamızda staj görecekler. Herşeyden önemlisi Türkiye’deki işçilerimizin alın teri olan bu şahane ürünleri pazarlayarak Türkiye’ye döviz kazandırıyor ve bununla da açıkcası grur duyuyoruz” Son olarak Mustafa Eydemir, Essen’de kurulan Caz Kulübü’nün 4 katlı olan Enza Home Yataş Mağazası’nın üst katında yakında faliyete geçeceğinin müjdesini verdi.

Metin ES / ESSEN