Kayseri’de hizmete giren Cafe Marina adlı bir işletmenin açılışı nedeniyle gerçekleştirdiği imza ve söyleşi gününe katılan tanınmış şarkıcı Murat Göğebakan, sevenleri ile sohbet edip, bol bol imza dağıttı. Sanatçının bir süre önce çıkardığı 'Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan' adlı kitabını, kitapçılarda bulamayan bazı hayranları ise ilginç bir yönteme başvurdu.Sanatçının bazı hayranları, Göğebakan’ın, önceki açıklamalarında sık sık “Hayatımda beni en çok etkileyen kitap” dediği 'Aşkın Gözyaşları' adlı kitabı sanatçıya imzalattı. Etkinlikte basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Göğebakan, “Geçirdiğim rahatsızlık hayatımın dönüm noktasıydı” dedi.

“Kanseri inançla yendim” diyen Göğebakan, “İnsan inanırsa, mücadele ederse başaramayacağı bir şey yok. Ben de bu felsefeyle yola çıktım ve hastalığı geride bıraktım. O süreci de Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan, adlı yazdığım kitapla en ince ayrıntısına kadar anlattım” diye konuştu.

“ TOPLUMDA KANSER HASTASI ÇOK”

Toplumda birçok kişinin kanser tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını da ifade eden Göğebakan, şöyle konuştu: “OECD verilerine göre önümüzdeki 10 yıl içinde her 10 insandan 7’si kanser hastası olacak. Bunu ben değil yapılan bilimsel araştırmalar söylüyor. Biz toplumda bilinen isimler olduğumuz için ön plandayız. Ama ne yazık ki ülkemiz de bu tehlikeyi yaşayan ya da karşı karşıya kalan birçok insan var. Bu nedenle toplumsal bilinç oluşturulmalı. İnsanlar bu tehlikelere karşı mücadele etmelidir. İnsan inanırsa başaramayacağı hiçbir şey yok.”