Londra'da 2 yıl aradan sonra yine aynı salonda sahne alan Sezen Aksu,  konserinde İngiltere'deki hayranlarına en sevilen şarkılarını seslendirdi.

 

Çoğunluğu Türkiye kökenli, yaklaşık 3 bin kişinin izlediği konserde Sezen Aksu'ya sahnede müzisyen Fahir Atakoğlu piyanosuyla eşlik etti.

İki buçuk saat  süren konserinde sanatçı,aralarında Geri Dön, Sen Ağlama, Firuze, Git, Gülümse, Belalım, Değer mi Hiç, Unuttun mu Beni gibi dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirdi.

 

Şarkıları sık sık tezahurat ve alkışlarla kesilen sanatçı, şarkılarının büyük bir bölümünü sevenleriyle birlikte söyledi.

Konserinin ilk yarısında Aksu ile Atakoğlu arasında komik diyaloglar yaşandı. Sanatçı, 'Gerçek müzisyenlerin mutlaka şarkı söylemesi lazım' dediği Atakoğlu'ndan hem piyano çalıp hem şarkı söylemesini istedi. Daha sonra Atakoğlu, Aksu ile birlikte sahnede dans etti.

 

'İYİ Kİ ŞARKI SÖYLEMEYE KARAR VERMİŞİM'


Aksu, konserin açılışında, Londra'da sevenlerinin arasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek ' iyi ki şarkı söylemeye karar vermişim. Hayat çok zor. Birbirimize el verdik, birbirimizi anlıyoruz. İnşallah daha uzun seneler iyi geliriz birbirimize' diye konuştu.

Konserin bitiminde sevenlerinin yoğun isteği üzerine yeniden sahneye çıkan sanatçı, performansını Haydi Gel Benimle Ol şarkısı ile noktaladı.

 

Dünyaca ünlü sanatçıların sahne aldığı İngiltere'nin 5 bin kişilik tarihi konse salonu Royal Albert Hall'de daha önce 2007 ve 2011 yılında konser veren Sezen Aksu'yu, hayranları konserin sonunda uzun süre ayakta alkışladı.


Royal Albert Hall'de 36 yıl önce Zeki Müren bir sahne almıştı.