HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sosyal medya hesabından dün açıklama yapıldı.

Selahattin Demirtaş adına maddeler halinde yapılan açıklamada, “Kürtçe öğrenmeyi, sadece anadilini bilmeyen Kürtlere tavsiye etmiyorum. Birlikte yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. O halde hem birbirimizin diline saygı duyalım hem de öğrenelim. Bu bizi birlikte olmaktan etmez; aksine güzelleştirir, güçlendirir” ifadeleri kullandı.

Kapanan Radikal gazetesinin eski yazarı Ayşe Hür de, sosyal medya hesabından Demirtaş’ın bu açıklamasını, “Artı Tv'deki arkadaşlarımdan öğrendiğim ilk Kürtçe cümleyle bu kampanyaya katılıyorum: Ez ji te hez dikim... (Seni seviyorum)”ifadeleriyle paylaştı.

Bunun üzerine eski milletvekili Nesrin Nas da Ayşe Hür’e sosyal medya hesabından, “Şev baş hevala min Ayşe (İyi akşamlar Ayşe)” şeklinde Kürtçe mesaj yazdı. Ayşe Hür de Nesrin Nas’a yine Kürtçe, “Şevbaş rûmetgiran hevale min Nesrin! (İyi akşamlar arkadaşım Nesrin)” diye yanıt verdi.

Ayşe Hür’ün bu Kürtçe mesajına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu tepki gösterdi. MHP’li Vahapoğlu, Ayşe Hür’ün Kürtçe mesajını, “Kimliğini ve Türklüğe düşmanlığının sebebini merak ediyordum...” şeklindeki tepkili mesajla paylaştı.

Bunun üzerine Ayşe Hür de, MHP’li Vahapoğlu’na sosyal medyadan, “Bu ortamda defalarca İngilizce paylaşımlar yaptım, kimseden böyle bir eleştiri almadım.İlk defa Kürtçe bir cümle (Türkçesi: Seni seviyorum) paylaştım,kimliğim merak edildi,Türklüğe düşman olduğuma kanaat getirildi. Bu mantıkla sizin kimliğiniz ve Kürtlüğe düşmanlığınızın nedeni?” şeklinde yanıt verdi.