Kozmetik deyip geçmeyin

Duisburg'taki Güzellik ve Kozmetik Akademisi(Beauty Center) artık devlet destekli öğrenci yetiştiriyor. Akademinin uzmanı ve eğitmeni Güler Parmak Caner, bugüne kadar yaklaşık 500 öğrenciyi kozmetik ve güzellik sektörüne kazandırdıklarını söyledi.

Almanya'da Duisburg kentinde 2007 yılında kurulan Beauty Güzellik ve Kozmetik Akademisi, artık devlet destekli öğrenci yetişiriyor. Akademinin kurucusu ve eğitmeni Güler Parmak Caner, kozmetik ve güzellik sektörünün gün geçtikçe daha da büyüdüğüne dikkat çekerek, bugüne kadar yaklaşık 500 öğrenciyi bu sektöre kazandırdıklarını söyledi. Kozmetik ve güzellik sektörünün dünyada 250 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu vurgulayan Parmak Caner, sadece kadınların değil, erkeklerinde ilgi alanına girdiğini ifade etti.

SEKTÖRÜN GELECEĞİ EĞİTİMDE
Tecrübe ve eğitimiyle önde gelen güzellik uzmanı ve eğitmeni Güler Parmak Caner, sektörde eğitimin şart olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sağlık sektöründen geliyorum. Uzun yıllar eğitimini gördüm. 2007 yılında Beauty Merkezini açtım. Daha sonra bu işimizi her alanıyla geliştirdik. 2012 yılında ise akademi olduk. Meslek eğitim alanında adeta uzmanlaştık. Daha sonra Duisburg Sanayi ve Ticaret Odası'nın (IHK) dikkatini çektik. Aynı zamanda İş Dairesi (iş ve işçi bulma kurumu)ile birlikte çalışmaya başladık. Bu yılın başında devlet destekli Güzellik ve Kozmetik Akademisi olmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü sektörün geleceği eğitimde. Bizde eğitime ağırlık veriyoruz. Çeşitli devlet kurumları bizi tam destekliyor. Bizi motive ediyorlar.

YENİ BİR İŞ ALANI

Artık bu sektör yeni bir istihdam alanı oldu. Bize başvuran gençlere veya hanımlara yeni bir meslek kazandırıyoruz. Çeşitli kurslarımız var. 3 veya 6 ay, bir yıl, bir buçuk veya 3 yıllık süreden oluşan kurslarımız var. Güzellik uzmanlığı, kalıcı makyaj uzmanlığı, pediküristlik, kozmetik ürün satıcılığı, makyaj uzmanlığı, epilasyon uzmanlığı kollarında iş ve meslek edindirme fırsatını veriyoruz. Bugüne kadar bizden sertifika alan öğrencilerimizin çoğu kendi işlerini kurdular. Ya da işyeri buldular. Bu alanda da kendilerine yardımcı oluyoruz. İş bulma, yönlendirme, yeni meslek edindirme, işbaşvuru dilekçesi gibi her konuda destek veriyoruz. Bizdeki kursları almak isteyenler İş Dairesi üzerinden başvurabiliyorlar. Özel kurslar da veriyoruz”

Avrupa başta olmak üzere Uluslar arası çalıştıklarını belirten Güler Parmak Caner, verdikleri sertifikaların Türkiye'de dahi geçerli olduğunu vurgulayarak son olarak şunları dile getirdi:

ERKEKLERDE İLGİ ARTTI

„Beauty Kozmetik ve Güzellik Akademisi Duisburg olarak hijenik bir ortamda, tecrübeli eğitmenlerimizle bu sektörün bütün hizmetlerini veriyoruz.

Bir eğitmen ve uzman olarak, herkesin ayda en az bir kere yaptırması gereken cilt bakım uygulamasını tavsiye ediyorum. Çünkü bu uygulama cildin ihtiyacı olan temizlik ve beslenmeyi sağlar. Böylelikle temiz ve parlak bir cilt elde edilirken yaşlanma da geciktirilmiş olur. Son dönemlerde kadınlar kadar erkeklerde güzellik ve kozmetik sektörüne yoğun ilgi gösteriyorlar”

Metin ES/DUİSBURG