125 Milyon Danimarka Kronu ( 25 milyon dolar) harcamayla yapılan 3000 kişilik kapasiteli cami hırsızlığı kamuoyunda şaibeli karşılandı.

Camiye giren hırsızın 5 bilgisayar ve bir kamera çaldığı bildirildi. Hırsızlık olayını fark eden görevlilerin önce polisi aramak yerine caminin avukatını aramaları şüphe yarattı. Avukat
Jens Hassel, binada bulunan güvenlik kameraları kayıtlarının kendileri tarafından incelendikten sonra polise verildiğini söyledi. Bu durum, “acaba hırsızlığı yapanlar camiyi iyi tanıyan biri mi?" sorusunu gündeme getirdi. Avukat Jens Hessel, kamera kayıtlarında bir kişinin görüldüğünü, ancak kişinin cami yönetimi tarafından tanınıp tanınmadığı konusunda bir açıklama yapamayacağını söyledi. Çalınan malzemelerin değeri konusunda bilgi vermeyen Avukat Jens Hessel malzemelerin açılış öncesinde bir firmadan kiralandığını belirterek, cami yönetiminin söz konusu firmaya çalınan malzemelerinin yenilerini satın alacağını söyledi. Danimarka İslam Konseyi tarafında Katar Emirinin finansmanı ile inşa edilen cami ve kültür merkezinin yöneticileri ise basına açıklama yapmak istemediler.