Hafta içi 5 gün boyunca 19:00 – 19:00 saatleri arasında günde bir saat Türkçe yayın yapan Köln Radyosu yapılan bu değişiklikle haftasonu yarı Almanca yarı Türkçe yayınlanan magazin programları Çılgın ve Cafe Alaturka'nın yayın saatlerinde de dinleyici ile buluşacak.

Köln Radyosu yöneticisi Ayça Tolun konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“7 Gün Köln radyosu aslında dinleyicilerimizin uzun zamandır bir talebiydi. Köln Radyosu 2014 yılında 50. yılını kutlayacak. Bu çerçevede WDR ve içinde bulunduğumuz Funkhaus Europa yayın yetkilileri bir yenilik yapmak istediler. Zaten uzun zamandır yayın saatlerinde süreklilik ve kalıcılık sağlamak amacıyla tüm Türkçe yayınların birleşip aynı isimde yayın yapması planı vardı. Ayrıca haftasonu magazin programlarından dolayı istisnalar hariç güncel haberlere yer veremiyorduk. Yapılan bu değişiklikle artık Köln Radyosu yayınları aynen devam edecek ve haftasonu da aynı frekansta aynı saatte Köln Radyosu yayınları olacak.”

 

Alman kamu kurumu WDR'in geçtiğimiz yıllarda ülkede devlet tarafından yayınlanan tek Türkçe yayın olan Köln Radyosunun yayınlarını azaltması Almanya'da yaşayan Türkiye kökenliler ve sivil toplum kuruluşları tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.