Hamburgluların yeni yıldan beklentileri, dilekleri neler olduğunu öğrenmek amacıyla yaptığımız mini ankete göre ilk etapta “sağlık ve barış” dilekleri başta geliyor.


Leyla Kanmaz                   Serpil Kaya                                 Eli Ergün

Leyla Kanmaz (Umdenkbar sahibi)

“Dünyada 2015 yılı oldukça sıkıntılı geçti. Önce havalar bozuldu büyük bir iklim değişikliği yaşıyoruz. Geleceğimizde bizleri neler bekliyor bilemiyoruz. Biz insanlar üzerimize düşün görevi yaptığımıza da inanmıyorum. Çünkü daha fazla dünyayı kirletmememiz gerekiyor. Dolayısıyla yarınlarımızı düşünerek bilinçli hareket ederek çocuklarımıza, torunlarımıza iyi bir gelecek bırakmalıyız. Bu vesileyle herkesin yeni yılını kutlarım”

Serpil Kaya (Güzellik Salonu sahibi)

“Biz insanlar karşılıklı birbirimizi daha iyi anlamamız için iyi iletişimlere ihtiyacımız var. Dünyamız internet çağını yaşıyor bunun da iyi ve kötü tarafları bulunuyor. İyi tarafları hızlı bir şekilde dünyanın en uzağını anında yanına getiriyor. Götürüsü ise, insanların karşılıklı yüzyüze görüşmelerine gerek kalmadığının göstergesi haline gelmesidir. İnsanlar bir nevi çok yakından kontakta olamıyorlar. Yeni yılda insanların yakından aynı göz hizasında bulunarak iletişimde olmalarını tavsiye ediyor, herkesin yeni yılını içtenlikte kutluyor hedeflerine varmalarını diliyorum”


Eli Ergün ( İş kadını ve sanatçı
)

“Bu dünyada bütün insanlar değişik renkleri oluşturuyor ve bu renklerde dünyamızın vaz geçilmez güzelliği var. Renkleri soldurmamalıyız. Güzellikleri paylaşarak daha canlı olmasını sağlamalıyız. Dünyamızda savaşların bitmesini savaşsız bir dünya, özgürlük, hoşgörülü olmamızı ve yeni yılın sağlıklı dolu hepimizi geniş yelpazesine alması istiyor herkesin yeni yılını kutluyorum”


      Ergül Tüfekçi                       Elif Schmuck                        Canan Kevioğlu 


Ergül Tüfekçi (Taksici serbest çalışan)


“2015 yılı her açıdan parlak geçtiğini söylememiz mümkün değil. Dünyada savaşlar bitmiyor. Savaşları yapanlarda maalesef insanlar. Savaşlarla birlikte meydana gelen olumsuzluklar dünya ekonomisine yansıyor. Bu durumda orta direk dediğimiz kısmı yok ediyor. Zenginler ve fakirler arasında makas her geçen gün daha da açılıyor. Zenginler daha da zengin, fakirler daha da fakirleşiyor. Oysa dünya çok büyük ve hepimize yeter. Yeter ki bizler hoşgörülü olalım ve dünyanın renklerini kabul edelim. Bu vesileyle herkese sağlıklı, mutlu bir 2016 yılı diliyorum”


Elif Schmuck (DJ'lik yapıyor)


“2015 yılında Türkiye'de iki seçim gerçekleşti. Ankara'da ve dünyanın farklı yerlerinde terör olayları yaşandı masum insanlar hayattan koparıldılar. Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerginlik. Savaştan kaçan milyonlarca mülteci Türkiye ve Avrupa'nın değişik ülkelerine zorluklar altında geldiler ve hala gelmeye çalışanlar. Dünyanın başta gelen liderleri bu insanlık dramını sonlandırmak için gerekeni yeterince yapmıyorlar. Bütün bunları göz önünde bulundurup yeni yılda kesinlikle terör, mülteci, ekonomi sıkıntısı gibi olayların olmamasını insanların dostluk, kardeşlik içinde ve barış içinde yaşamaların diliyorum”


Canan Kevioğlu (Satış Müdürü)


“Yeni yılın dünyada barış ve hoşgörünün insanları birbirlerine kenetlenmesine vesile olmasını savaşların bitmesini istiyorum. 2016 yılında özellikle mültecilerin sorunlarına çözüm getirilmesini ve günahsız masum çocukların sıcacık yuvaları olmasını, sahip çıkılmasını diliyorum. Ayrıca ülkemizde özgürlük, barış, adalet, laiklik çok daha güçlensin istiyorum. Yeni yılda sağlık, umut, ümit, mutluluk ve huzur diliyorum hepimize”