Fulya Omaç - Alaçatı


ALAÇATI'DA İSMAİL BOYNER’İN DE İÇİNDE OLDUĞU TEKNE BATTI 



Alaçatı Belediyesi’nin katkılarıyla Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde ve Vodafone’un ana sponsorluğunda bu yıl yedincisi gerçekleştirilen 8 bin 500 dolar para ödüllü Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası (
Alaçatı International Fishing Tournament) başladı. Saat 06.00’da start alması gereken yarışma hava muhalefeti nedeniyle hakem kurulu tarafından saat 09.00’da başladı.

‘Kaçan Balık Büyük Olur’ sloganıyla start alan turnuvada
geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da iş dünyasının önemli isimleri oltalarını Ege’nin derin sularına bırakacaktı. Ancak havanın iyice sertleşmesi nedeniyle yine hakem kurulu tarafından yarışma saat 10.00’da teknelere dön emri verildi.


Yunanistan ve Türkiye karasularının altışar mil açığında, uluslararası sularda 400 milkarelik alanda en büyük ve en çok balığı avlamaya çalışan yarışmacılardan
Osman Üçer’in kaptanlığını yaptığı Blue İnfinity adlı tekne saat 14.30 civarında karadan 8 mil açıkta teknik arıza nedeniyle su almaya başladı. Motor kısmındaki akülerin sudan devre dışı kalması üzerine sintine pompası çalışmayınca tekne yedeğe alınıp çekilmek istendi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen tekne battı.


Tekne ekibinde İsmail Boyner’in de olduğu yarışmacılar turnuvaya katılan El Quizo ve Oreon tekneleri tarafından sudan alınarak karaya getirildi. Mahmut Dermancıoğlu’nun sahibi olduğu ve Osman Üçer’in kaptanlığını yaptığı Blue İnfinity teknesinde oğlu Ömer Üçer de bulunuyordu. Organizasyon sorumlularından Murat İyriboz yaptığı açıklamada çok üzgün olduklarını belirterek, Hakem Kurulu tarafından yapılan toplantı sonrasında ilk gün iptal edilen yarışlara yarın devam edileceğini açıkladı.

Günün tek balığını Mad X teknesi ekibi yakaladı. 39 kilo 460 gram gelen mavi kanat orkinos alkışlar arasında tartıya çıkarıldı.

Her yıl Ekim ayında bir araya gelen Türkiye’nin en iyi balıkçıları sayesinde sportif balıkçıların buluşma platformu haline gelen ‘Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’na Yunanistan'dan 4, İtalya'dan 1 olmak üzere 82 tekne ve 300 civarı bu işe gönül vermiş yarışmacı katıldı.

 

BU YIL İLK KEZ AFRİKA GEZİSİ ÖDÜLÜ DE VERİLİYOR

‘En Fazla Balık / Overall’, ‘En Büyük Balık /Biggest Catch’, ‘Yakala Bırak Ödülü / Catch & Release’, ‘Özel Kategori / Special Category’, "Jüri" Özel Ödülü / "Jury" Special Prize, ‘Bayan Ödülü / Ladies Prize’ ve ‘Çocuk Ödülü / Junior Prize’
kategorileri olmak üzere toplam yedi dalda verilecek ödüllerin arasında bu yıl ilk kez Özel Kategori / Special Category’nin Bill Fish dalında iki kişiye Senegal’de ‘Afrika Strike Lodge’ gezisi hediye edilecek. Yarışmanın diğer hediyeleri ise toplam 8 bin 500 dolar para ödülü, Patmos Traditional Houses İrini Otel’de 4 gece 2 kişi konaklama, Lenovo Think Pad, Deniz Dükkanı hediye çeki, Oakley gözlük ve telefon.

 

ÖDÜL TÖRENİ SONRASI Vodafone Red Party

Yedi yıl önce küçük bir organizasyon olarak başlayan ve geçtiğimiz yıl Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvası olmayı başaran turnuvanın organizasyonu bu yıl da amatör balıkçılık etkinlikleri konusunda uzman, dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara katılmış Murat İyriboz, Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu (IGFA - International Game Fish Association) Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti ve turizmci İlknur İçingir tarafından yapıldı. IGFA tarafından belirlenen sportif balıkçılık anlayışı ve turnuvaya özel kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen yarışma yarın (Pazar günü) yapılacak ödül töreni ve Vodafone Red Party’nin ardından sona erecek.

 

TURNUVA SPONSORLARI

Vodafone ile birlikte turnuvaya destek verenler arasında Port Alaçatı Marina, Ferdi Baba Port, CMS, Al Custom, Oakley, Lenova, Wall, Accurate, Antmare, Bavaria Yacht, Bushido, 7800 Çeşme, Halco, Ford, Çetaş, Deniz Dükkanı, Alavya, Garmin, Mazmoz, Seaguar, Mercury, Zeytin Konak Otel, La Capria Suite Hotel ve Alaçatı Belediyesi yer alıyor.