Fulya Omaç / Çeşme

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK), İnternational Cesme Yacht Club (ICYC), Urla Yat Kulübü (Uriyat), Teos Marina ve Çeşme Marina tarafından düzenlenen İzmir Kış Trofesi’nin iki parkurundan biri olan Sığacık Parkuru’nun Ödül Töreni Çeşme Marina’da yapıldı. Sığacık Parkuru’nda 4 Ocak Cumartesi günü başlayan İzmir Kış Trofesi 22 Şubat günü yapılan 4. ayak yarışlarının ardından sona erdi.


İlk 3 ayağı Sığacık Körfezi’nde son ayağı ise Sığacık Alaçatı güzergahında
offshore olarak gerçekleşen yarışa 22 yelkenli tekne katıldı. Yarışın ilk parkurunun tamamlanmasının ardından tekneler Çeşme Parkuru ile 3. ve 4. ayak yarışlarının ödül töreni için Çeşme Marina’ya demirledi. 1. ve 2. ayakların kupaları 15 Şubat’ta EAYK Kulüp binasında yapılan ödül töreniyle sahiplerine verilmişti. İzmir Kış Trofesi’nin 15 Mart’ta başlayan Çeşme Parkuru ise 19 Nisan’da 8. ayak yarışların tamamlanmasının ardından sona erecek.

 SEFERİHİSAR PARKURU YARIŞLARININ 3. VE 4. AYAKLARI GALİBİ: ADALİN

Birbirinden donanımlı tekneleri ve iddialı ekipleriyle trofeye katılan yarışmacıların dereceye girebilmek için birbirleriyle kıyasıya ama centilmence mücadele ettiği İzmir Kış Trofesi’nin Sığacık Parkuru’nun 3. ayak yarışlarında IRC 1 sınıfında Adalin teknesi ekibi birinciliği göğüsledi. Ladies First teknesi ekibi ikinci, Xtreme teknesi ekibi ise üçüncü oldu. Yarışmacılara ödülleri EAYK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar Akçay tarafından verildi.

IRC 2 sınıfında ise Poyraz İzmir Yelken Akademisi teknesi ekibi birinci, Maui teknesi ekibi ikinci, Good Day Shunshine teknesi ekibi üçüncü oldu.
Yarışmacılara ödülleri Metin Şerifhan tarafından verildi.

IRC 3 sınıfında Farmer teknesi ekibi birinci, Dokuz Eylül - Kalkış teknesi ekibi ikinci, Lem teknesi ekibi üçüncü oldu.
Yarışmacılara ödülleri Canan Aydemir tarafından verildi. Destek 1 sınıfında ise Olimar Lemon teknesi ekibi birinci, Ayk-Lady Fast teknesi ekibi ikinci, Nipper teknesi ekibi ise üçüncü oldu. Yarışmacıları ödülleri Ergün Nalbantoğlu tarafından verildi.

 SEFERİHİSAR PARKURU’NDA IRC1 SINIFI’NDA SIRALAMA DEĞİŞMEDİ

Sığacık Alaçatı güzergahında offshore olarak gerçekleşen Sığacık Parkuru’nun 4. ayağı ve son yarışında Coğrafi rota uygulandı. Bu yarışın 3. ayak IRC 1 sınıfındaki sıralaması 4. ayak yarışlarında da değişmedi. Adalin teknesi ekibi birinci, Ladies First teknesi ekibi ikinci, Xtreme teknesi ekibi yine üçüncü oldu. Yarışmacılara ödülleri Çeşme Marina Genel Müdürü Kemal Saatçioğlu tarafından verildi. IRC 2 sınıfında ise Maui teknesi ekibi birinci, Good Day Shunshine teknesi ekibi ikinci, Cygnus teknesi ekibi üçüncü oldu. Yarışmacılara ödülleri Çeşme Marina Müdürü Can Akaltan tarafından verildi. IRC 3 sınıfında Dokuz Eylül - Kalkış teknesi ekibi birinci, Farmer teknesi ekibi ikinci, Trinity teknesi ekibi üçüncü oldu. Yarışmacılara ödülleri Ankara Yelken Kulübü Başkanı Adnan Özaslan tarafından verildi.

Destek 1 sınıfında ise Orsa teknesi ekibi birinci, Nipper teknesi ekibi ikinci, Orage teknesi ekibi ise üçüncü oldu. Yarışmacıları ödülleri Levent Yüzbaşıoğlu tarafından verildi.

 SAATÇİOĞLU: “İZMİR KIŞ VE İZMİR BAHAR YARIŞLARI BU PİYASANIN EN BÜYÜK VE EN ÇOK KONUŞULAN ORGANİZASYONLARI OLSUN.”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Çeşme Marina Genel Müdürü Kemal Saatçioğlu,

Alaçatı Marina’nın offshore yarışının finish hattını kurduğunu ve onların desteğiyle teknelerin Çeşme Marina’ya gelebildiğini söyledi. Çok güzel bir offshore yarış yaptıklarını belirten Saatçioğlu, “Bu kalabalığı buraya sığdıramadık. Bu marinaya sığdıramayacağımız daha büyük kalabalıklarla bu organizasyonu yapalım. Bu emekleyen bir organizasyon. Ama herkesi kıskandıracak kadar büyük bir beraberlik oldu. Bu beraberlik sizlerle büyüyecek, sizlerle çok daha büyük organizasyonlara gidecek. Lütfen bunu devam ettirelim, çok güzel yarışlarımız olsun. İzmir Kış ve İzmir Bahar Yarışları bu piyasanın en büyük ve en çok konuşulan organizasyonları olsun.

 ÜÇ KULÜBÜN ORTAK BİR ZEMİNDE BULUŞMASI DİĞER KULÜPLERE ÖRNEK OLDU

EAYK, ICYC ve URİYAT’ın bir ortak zeminde buluşup büyük bir kış trofesi düzenlediklerini vurgulayan Saatçioğlu sözlerine şöyle devam etti:

“International Çeşme Yacht Club’ı ilk hayata geçirdiğimizden beri bunu çok istiyorduk. İzmir Kış trofesi Ocak ayının ilk haftası Teos’da başladı. Buradan da oraya tekneler gitti. 22 Şubat’a kadar yarışlar Seferihisar’da devam etti. 22 Şubat’ta büyük bir açık deniz yarışıyla tekneler Çeşme’ye geldi. Yarışlar nisan ayının son haftasına kadar Çeşme Parkuru’nda devam edecek. Bundan sonra da her kış bu yarışlar geleneksel olarak yapılacak. Bu bölgede barınan birçok tekne kış yarışları için hep Bodrum’a gidiyordu. İstedik ki burasının tekneleri yarışmak için Bodrum’a gitmesin. Neyimiz eksik, her türlü imkana sahibiz. Rüzgarıyla, marinasıyla tesisleriyle. Bu tesisler, bu belde bu işten fayda görsün istedik ve bu amaçla kış trofesini düzenledik. Bunun sonbahar ve ilkbaharda ayrı ayrı küçük trofeler olarak ayakları da var. Onları da programladık. Güzel bir birlik oldu. Bunu 2011’den beri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şimdi uygun koşullar oluştu ve bunu yaptık. Aslında birkaç kulübün belli koşullarda bir araya geldiği Türkiye’deki belki de ilk etkinlik oldu, örnek de teşkil etti. Camiada da çok ses getirdi. Hem burasının tanıtımı için, hem de Ege’deki yelkenciliğin ve yarışların gelişmesi için çok önemli bir iş başardık. Bu işe emek veren herkes çok büyük gurur duyuyor. Bizden sonra İstanbul’da birkaç kulüp birleşerek böyle bir şey yapmaya başladı diye haberini aldık. Böyle bir şeye önayak olduk, gurur verici bir şey.”

 HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Ankara Yelken Kulübü Başkanı Adnan Özaslan ise ortak platform EAYK, ICYC ve URİYAT Kulübü ile Teos Marina ve Çeşme Marina’nın ortaklaşa düzenlediği trofenin Çeşme Parkuru’nu yaptıklarını ifade ederek,İzmir’de önce hayal ettik, sonra gerçekleştirdik. İnşallah bu birlikteliği bundan sonra da devam ettiririz” dedi.

 İzmir Kış Trofesi Seferihisar Parkuru IRC2 kategorisi 3. ayak yarışlarında birinci gelen Poyraz İzmir Yelken Akademisi ile IRC3 kategorisi 4. ayak yarışları üçüncüsü Trinity ekibi harici diğer tüm kategorilerde yarışan sporcular ödül töreninde hazır bulundu.