İtalyan ANSA haber ajansında yer alan habere göre Finans ve Gümrük polisleri, Trieste Limanı’nda ortaklaşa yaptığı operasyonla Hollanda’ya ait bir TIR’ı durdurdu.

Şoförünün Türk olduğu kaydedilen söz konusu araçta, Belçika’daki bir şirkete teslim edilmek istenen ve bir Türk şirketine ait olan 800 adet pompalı tüfek bulunduğu bildirildi.

23 Kasım’da limana ulaştığı belirtilen TIR’ın, belgelerin kontrolü ve karton kutulardaki silahların tespiti için o günden beri burada tutulduğu belirtildi.


Yetkililer, 500 bin Euro değerindeki silahların İtalya üzerinden başka bir ülkeye taşınmasına ilişkin, kamu güvenliği kapsamında gereken yasal izinlerin alınmadığını tespit ettiklerini belirtti.

Trieste Savcılığı’nın, silahların sahibi olan Türk şirketi hakkında, kamu güvenliğine ilişkin yasayı ihlal etmesinden ötürü soruşturma başlattığı aktarıldı.


Silahlara ilişkin herhangi bir yasadışı durum tespit edilmediği, ancak İtalyan yasalarına göre sadece transit geçiş yapılsa bile, güvenlik açısından buradaki makamlara bu sevkiyatın bildirilmesi gerektiği kaydedildi.