Malatya’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İnönü Stadyumu ve yakınında bulunan Atatürk Spor Salonu’nun yıkımına gözyaşları ve meşaleler eşliğinde başlandı.

1970 yılında açılan ve 2016- 2017 TFF 1’inci Lig sezonunda oynanan Boluspor müsabakasıyla futbol müsabakalarına kapanan İnönü Stadı’nda yıkım işlemleri “törenle” başladı. Yıkım törenine; AKP’li vekiller ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polar ile ilçe belediye başkanları da katıldı.

Uzun yıllar Malatya futboluna evsahipliği yapan İnönü Stadı, adını aslen Malatyalı olan 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den almıştı. Stat, Malatyaspor’un Balkan Kupası ve UEFA Kupası gibi uluslararası müsabakalarına da ev sahipliği yaptı. İnönü Stadı Malatyaspor’un 1983-84 sezonunda namağlup olarak 2’nci Lig’den 1’inci Lig’e çıkması, 1987-88 sezonunda 1’inci Lig’deki en iyi derecesini yaparak ligi 3’üncü sırada tamamlaması, 1988-89 sezonundaki Balkan Kupası, 2000-01 sezonunda 1’inci Lig’e çıkması ve 2004 yılında UEFA Kupası’nda İsviçre’nin Basel takımı ile karşılaşmasına tanıklık etti.

AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Üçbağlar Mahallesinde bulunan İnönü Stadyumu, Atatürk Kapalı Spor Salonu, Turgut Özal Kamp Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ek binasının yıkım ihalesi, enkazından çıkacak malzemeler karşılığında açık teklif usulü ile yapılmıştı. Yıkımın ardından ortaya çıkacak alanın yerine ‘Millet Bahçesi’ Projesi yapılacak.

“Yıkım töreni” katılanlardan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Twitter hesabından “Millet Bahçesi’ne dönüştürülecek İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu’nun yıkımı nedeniyle Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği programa iştirak ettik. Sn. Cumhurbaşkanımızın ülke genelinde başlattığı projelerden biri olan Millet Bahçesi şehrimize nefes aldıracak bir alan olacak.” diye yazdı.

Yıkım sırasında taraftarlar tarafından tribüne bırakılan meşaleler yakıldı. Yıkıma katılan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, bazı vatandaşlar ise fotoğraf çekindi.