Profesyonel mankenlere taş çıkarttılar

Kentin Bramfeld semtinde Bramfelder Chaussee 11 adresinde ASB Seniorentreff Salonu'nda biraraya gelen ortayaşlılardan oluşan grup, kendi tasarımlarından oluşan moda kıyafetleri podyuma çıkarak tanıttı.

Moda her yaşa hitap etmeli


Her yaşta insanların güzel olduğunu ve hiçbir insanın çirkin olmadığına vurgu yapan İkinci Bahar üyeleri, “Hepimiz gençtik ve dolayısıyla yaşımız ilerliyor. Ama bu kesinlikle hayattan kopma, yaşama küsme, moda bizim için değil gibi bir anlama gelmez.



Ayrıca her yaşın bir güzelliği var önemli olan her insanın bakımlı olması ve kendine yakışanı giymesidir. Televizyonda veya düzenlenen defilelerde 20-30 yaşları arasında sıfır beden mankenler podyuma çıkıyor ve dolayısıyla her insan sıfır beden giymesi mümkün olamaz.



Moda denilince her yaşa hitap etmelidir, geniş yelpazeden oluşmalıdır. Gençlere, ortayaşlılara, yaşlılara hatta kilolu olanlara da şık giyim tarzı olmalıdır. Modanın yaşı yoktur insan önemli olan kendine yakışanı bilinçli olarak giyebilmelidir. Beş parmağın hepsi bir olmadığı gibi insanların da vücut yapıları farklı, karakterleri değişiktir. İnsanın kendine yakışan modadır” şeklinde konuştular.


Kendi kıyafet ve tasarımlarını sergilediler

Ortayaş ve üstü olan bayanlar kendi evlerinden getirdikleri kıyafetleri podyumda yine kendileri tanıttılar. Jüri karşısında podyuma çıkan mankenler, günlük, gece, kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar modellerinden oluşan kıyafetlerini sergilediler.



İki bölümden oluşan defilede saç modelleri, makyaj, sempatilik, renk seçimi ve aksesuarlarda jüri üyeleri tarafından kriterler olarak dikkate alındı. Defile sonunda Yurdagül Kaynakgöl, Feride Özer, Emine Gönülkırmaz ve Şerife Sarıgül'den oluşan jüri üyeleri gündüz kıyafetinde Fevziye Özmen, gece kıyafetinde Nuran Karasu, zerafette Tamer Kılıç, renk uyumunda Cemile Özceyhan, aksesuarda Fatoş Kossmann, sempati dalında Bergüzar Metin, makyajda Müzeyher Özden, saç modelinde Sevgi Alay ve jüri özel ödülüne ise Mine Er'i seçerek çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.



Programın sonunda katılımcılar bol bol dans ederek güzel saatler geçirdiler.