Hamburg liman doğum günü renkli geçiyor

Almanya’nın liman kenti Hamburg'un her yıl geleneksel Hafen Geburtstag’ın (Liman’ın doğum günü) 829’cüsü dünyanın her yerinden gelen gemiler ve teknelerle limanda bir deniz bayramı coşkusuyla kutlanıyor.

Hamburg'un her yıl kutlanan liman doğum gününe Almanya ve farklı ülkelerden yoğun katılım olurken bu yılda dört gün sürecek olan kutlamalara birbuçuk milyon ziyaretçi bekleniyor.

300 yüzen gemi ve vapur

Farklı ülkelerden bu yılda toplam 100 geminin yanı sıra vapur, su itfaiyesi, tekne, yelkenli gibi 300 suda yüzen deniz aracı bekleniyor. Dünyanın önemli liman kutlaması olarak bilinen Hamburg limanı doğum günü aynı zamanda kente yoğun turist çekiyor.

350 standt kuruldu

Kutlamalar nedeniyle limanın kenarına yiyecek, içecek satışları ve aksesuarların yanı sıra Hamburg'un motiflerinden oluşan ürünler satılması için 350 stand kurulmuş bulunuyor. Ayrıca çocuklar için dönme dolap gibi farklı oyunlar bulunuyor. Değişik yerlere kurulan sahnelerde ise farklı müzik grupların yaptığı müzikler eşliğinde eğlenceler de mevcut. Kutlamaların ilk gününde havanın bulutlu ve yağmurlu olmasına rağmen binlerce ziyaretçi liman kutlamalarına katılarak güzel saatler geçiriyor.

Emine SONUGÜR / HAMBURG