Hamburglu bağımsız sinemacılar Lars Henriks ile Nisan Arıkan, 19 Nisan akşamı Sternschanze’deki 3001 Kino’da düzenledikleri Hamburg Film Lab ile 3 ayrı filmin prömiyerini yaptı.


Filmler

İlk gösterilen film, Bühnenstudio öğrencilerinin YouTube’da yayınlanan web dizisi “Schauspielschüler”den (Oyunculuk Okulu Öğrencileri) çıkan ikinci uzun metrajlı film: Schauspielschüler – Frühlings Erwachen. Frank Wedekind’in Türkiye’de de “İlkbahar Uyanışı” adıyla sahnelenen ünlü oyununa dayanıyor ve Hamburg’un Das Theaterschiff sahnesinde bu oyunu sergilemekte olan öğrencilerin, oyundaki olaylara paralel öykülerini anlatıyor.

İkinci yapım, Leichenschmaus (Cenaze Yemeği), intihar eden bir terapistin cenazesinden sonra bir araya gelen yakınları ile hastalarının, onu bambaşka bir gözle yeniden keşfetmesini anlatan bir kısa film. 

Gecenin son filmi Bearkittens, işledikleri ufak suçlar yüzünden toplum hizmeti cezasına çarptırılan ve ormanda çöp toplamaya giden 7 genç kadının öyküsü. Birbirinden ilginç 7 karakterin, birbirinden sarsıcı hikâyeleri. Filmin adı Amerikan argosundan geliyor. Henriks’in açıklamasına göre “bearcat”, kriminal faaliyetleri olan kadınlara verilen admış. Filmin karakterleri henüz genç kız oldukları için “bearkitten” olarak anılıyor!

Ekip

Bütün filmlerde Henriks’in Bühnenstudio oyunculuk okulundaki öğrencileri oynuyor. Salonu dolduran izleyicinin 3 film boyunca ilgi ve heyecanını kaybetmeden olumlu reaksiyon vermesi, Hamburg Film Lab’in sağladığı başarının kanıtı. 
 

İkilinin yine ilk kez Hamburg’da gösterilen önceki filmi Leon muss sterben da (Leon Ölmeli) uluslararası festivallere katılmış, Vietnam, ABD ve İtalya’daki festivallerden ödülle dönmüştü. Şimdi de Mayıs ayında İngiltere’deki Derby Film Festivali’nde gösterilecek.