Dün O2 konserinden sonra Cannes'ta yapılacak beş gün sürecek uluslararası bir müzik fuarında Türkiye'yi temsil etmek için Nice'e uçan ünlü şarkıcı, uçak rezervasyonlarını bir gün geri alabilirlerse bugün yapılacak seçimlerde oy vermeye yetişmek istediğini söyledi: "Sorumluluğumuzu yerine getirebilmek için Cannes'daki kongreden erken dönmeye çalışacağız"

IndigoO2'da yaklaşık iki buçuk saat süren konserde eski ve yeni şarkılarını söyleyen Ferhat Göçer, çoğunluğu genç kızlardan oluşan salondaki seyircilere unutamayacakları dakikalar yaşattı. Aldırma Gönül, Ayrılık Türküsü, Dillirga gibi yöresel şarkılarının yanısıra konser sonunda "We Will Rock You" parçası ile konserini sonlandırdı.

Konserde Ferhat Göçer, salonda bulunan söz yazarı ve besteci Ravi İncegöz'ü sahneye davet etti. 33 yaşındaki Urfa'lı söz yazarı, Ferhat Göçer'in 2010 yılında çıkan "Biz Aşkımıza Bakalım" albümündeki "Kalp Kırılsa da Sever" şarkısının söz yazarı ve bestecisi. Ferhat Göçer, Ravi İncegöz'ü Türkiye'nin parlayan yıldızlarından biri olarak takdim etti ve şarkı söylemesi için ona mikrofunu uzattı.


Konser öncesi Ömür Gedik bilgi veren Göçer, "Londra'ya sık sık seyahat ediyorum. Burayı çok seviyorum. Dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Buradaki kültürel faaliyetleri izlemek için buraya küçük kaçamaklarımız oluyor. Bu seyahatimizde çok kısa kalmak zorunda kaldık. Fransa'da Cannes'ta yapılacak uluslararası bir müzik fuarında, müzik mesleki birliklerinin başkan yardımcılığını yaptığım için ükemizi temsilen orada bulunmak durumundayım. Konserin hemen ardından Cannes'a seyahat ediyoruz. Çekim meselesine çok takmış bir vaziyetteyim. İlginç bir el enstrümanı satın aldım. Bu aldığım müthiş aletle Hyde Park'ta deneysel çekimler yaptım. Titretmeden pratik çekimler yapabiliyorsunuz. Sinema çekim kalitesinde" dedi. 


Hyde Park'ta bisiklete bindiğini söyleyen Ferhat Göçen, "2 sterline 24 saatliğine bisiklet kiraladık. Buranın trafiği İstanbul trafiğini geçmiş vaziyette. Metro sistemi olmazsa bence merkezde dolaşım çökmüş. Dün 15 dakikalık yolu 3.5 saatte gelemedik. Londra'nın trafiğinin kesmekeşliğine ağzım açık kaldı. Hyde Park'ta sincaplara bayıldık. Adeta burnumuzun dibine gelerek insanla dalga geçiyorlar. Biz Türkiye'de kediye köpeğe alıştığımız için bir sincap tarafından taciz edilmek cazip geldi. İnsanlara alışıklar. İstanbul'daki yeşillklere böyle şeyler katmalı. Hyde Park gibi parkların İstanbul'da açılması iyi olur" dedi.

Londra'da üçüncü konserini verdiğini söyleyen Göçer, "Londra'da altıncı yılımız. Her iki yılda bir burada konser veriyoruz. O2'dan önce şehir merkezinde bir opera salonununda ve Charlie Chaplin'in annesinin çıktığı Hackney'de bir tiyatroda çıktım. Halkın tiyatro seyreder gibi geldiği 1500 - 2000 kişilik konser salonlarını tercih ediyorum. Türkiye'de en rahat hissettiğim konser mantığını oturmaya çalışıyorum" dedi..