Türkiye pavyonunu hazırlayan ve Expo'nun devam ettiği 6 ay süresince işletmesini üstlenen Dream Design Factory (Düş Tasarım Fabrikası)-DDF firmasının konuğu olarak Milano'ya gelen  Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Yürütme Komitesi Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi köşeyazarı Ertuğrul Özkök, Habertürk köşe yazarları Fatih Altaylı, Levent Özçelik, yazar Hande Altaylı, Reklam ve  Pazarlama uzmanı Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Levent Erden, dünya sergisinde incelemelerde bulundu.

Expo Milano 2015'in en büyük beşinci pavyonu olan Türk pavyonunu gezerek DDF kurucuları Prof. Esra Ekmekçi ve Arhan Kayar'dan yerinde bilgi alan heyet, daha sonra Amerika ve Fransa pavyonlarını da ziyaret etti.

Türk basının önde gelen isimlerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Prof. Esra Ekmekçi, "Dünya'nın en önemli organizasyonlarından biri olan Expo'ya  34'üncü kez katılan Türkiye, gerek pavyon alanının büyüklüğü gerekse özgün dizaynıyla en çok ilgi toplayan ülkelerden biri oldu. Gazeteci dostlarımız da pavyonda inlemelerde bulunarak değerlendirmelerini dile getirdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.