Lincoln Kraliyet Mahkemesi’nde görülen duruşmada Özen’in işini kaybettikten sonra Boston kentinde Red Lion Street’te kirada oturduğu evin ‘bir odasını’ başka birine ‘kiraya’ verdiği öğrenildi. Özen’in, ödediği kirayı, ‘kiracısı’ tarafından  ‘ev sahibine’ iletmemesi üzerine tartışma yaşandığı anlaşıldı.


Mahkemede, cinayetin nefsi müdafa esnasında meydana geldiğini söyleyen Özer, kendini savunsa da jüri tarafından suçlu bulundu. Jüri buna karşın Özen’in kiracısı Kayleigh Wright’ı öldürmeye teşebbüs edip etmediği konusunda ortak bir karara varamadı.

Mahkeme, Özen’i, ömür boyu hapse mahkum etti. Özer, en az 27 yıl hapis yatacak.

 

TÜRKİYE’YE GİDECEKTİ

Olay 21 Nisan 2013’te sabaha karşı saat 04. 30’da, ülkenin batısında yer alan Lincolnshire bölgesinin Boston kentinde yaşandı. Aynı evde paylaştıkları odasına, elinde bıçakla gelen kiracısı Kayleigh Wright’ın saldırısından kurtulmak isteyen Özer, bu kez de beraberindeki 2 kişinin de saldırısına maruz kaldığını öne sürdü. Cinayetin nefsi müdafa esnasında meydana geldiğini ifade eden Özer, savumasında; “Yatak odama 2 arkadaşıyla gelen Wright’ın elindeki bıçağı almak isterken yaralandım. Bu esnada boynundan yaralanan Charlotte Piccaver (26), olay yerinde; Darren Harwood (26) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş. Kimseyi öldürmeyi düşünmüyordum.19 yıldır anne babamı görmedim. İngiliz pasaportumu yeni aldım. Türkiye’ye gitmek için hazırlık yapıyordum” dedi.


3 kişinin bu olaydan 48 saat önces Özer’in şikayeti üzerine tutuklandığı kaydedildi. ‘Çok ses yapmaları’ üzerine polisi aradığını ifade eden Özer, ifadesinin devamında, “Polis gittikten 1 dakika sonra yine saldırıya uğradım. Polis tekrar geldi ve 3 kişiyi tutukladı. İfadelerine başvurulması ardından serbest bırakıldılar” şeklinde konuştu.


Öte yandan, Harwood ve Charlotte’ın yerinin asla doldurulamayacağını dile getiren yakınları ise, en azından Özen’in suçlu bulunmasının onları rahatlattığını söyledi.