Türkiye'nin 20 ilinde 24 konserin verileceği 'Efes Pilsen Blues Festival 23' kapsamında 11'inci konser, Palandöken Polat Renaissance Hotel’de gerçekleştirildi. Blues’un dev isimlerini buluşturan konsere, Erzurum'daki müzikseverler büyük ilgi gösterdi. Konserde sahneye ilk olarak Efes Pilsen Blues Festival 23’ün en büyük sürprizlerinden ve keyifli dinletilerinden biri olan Cedric Burnside çıktı. 2009 Blues Müzik Ödülleri’nde 'En İyi Yeni Sanatçı' ödülü, 2010 ve 2011’de 'En İyi Baterist' ödülüne layık görülen, Legendary R.L. Burnside’ın torunu ve dünyanın en iyi davulcularından Cedric Burnside, festivale özel gitar performansını sergiledi. Konserde ayrıca Teksas Blues tarzının en önemli temsilcilerinden olan elektronik blues gitaristi Smokin’ Joe Kubek & Bnois King de sahne aldı. Grubun muhteşem gitar solo performansı ve bateri gösterisi, izleyenleri mest etti.

Konserde son olarak, Grammy ve Emmy başta olmak üzere birçok uluslararası prestijli organizasyonda ödüle layık görülen armonika blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues sahne aldı. Billy Branch’ın özel konuğu olarak festivale katılan, genç yaşlarda blues ve R&B seslendirmeye başlayıp kariyerinde Junior Wells, Jimmy Dawkins, Bobby Rush, Buddy Guy, Albert King, Professor Eddie Lusk ve B.B. King gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan, Mississippili blues sanatçısı Zora Young izleyicinin büyük ilgisi ile karşılaştı.

Efes Pilsen Blues Festival, 1989 yılından bu yana Türkiye’yi blues müziği ile buluşturuyor. Gelenekselleşen ve heyecanla beklenen bir etkinliğe dönüşen Efes Pilsen Blues Festival kapsamında 22 yılda 87 grup ve 267 sanatçı sahne aldı. Gerçekleştirilen 355 konseri 424 binin üzerinde müziksever izledi.



Tİ(KS/COŞ)