Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği (HTKKD) “Geleneksel Dünya Kadınlar Günü Gezisi” sloganı altında Friedrichstadt'a  gezi düzenledi. Yoğun katılım olan gezi için sabah erken saatte Hauptbahnhof'tan bir otobüs kalktı.

Kültür gezisi



Her yıl özellikle kadın üyelerin ve arkadaşlarının katıldığı geziyi bu yılda gerçekleştirdiklerini belirten HTKKD Başkanı Engin Birsen Çelik,Yılda bir kez kadınlar olarak geziye gidiyoruz ve kültür bilgilerimizi zenginleştiriyoruz. Gelen talepler üzerine nereye gideceğimizi yoğun isteğe göre belirliyoruz. Bu yıl yine çoğunluk Kuzeyin Venedek'i olarak tanınan Friedrichstadt'ı tercih etti. Bu doğrultuda geziyi gerçekleştirdik” dedi.

Erkeksiz keyifli bir gün



Gezi programı, Hollanda mimarisinin hakim olduğu tarihi eski şehrini rehber eşliğinde gezen kadınlar, kentin tarihi yerlerini gezdiler. Alış veriş yaptılar, beraber keyifli bir öğle yemeği yediler. Ardından tekne gezisi ile şehre farklı bir bakış gerçekleşti. Friedrichskoog bölgesinde bulunan “Fok Balıkları İstasyonu” ziyaretinden de çok memnun kalan bayanlar erkeksiz keyifli bir gün geçirdiler. Havanın da güneşli geçmesi kadınların memnun olmasını sağlarken, akşam geç vakitte tekrar Hamburg'a döndüler.