-Salim Yıldız-



 Müzisyen kızı Pınar ile eşi Musa ve sevenleri tarafından organize edilen sürpriz “60’ıncı doğum günü” pastası, ailenin üyesi olduğu El Ele Engelliler Derneği'nden geldi. Billstedt TGH salonunda gerçekleşen doğum günü kutlamasında, bir şiir dinletisi için Hamburg'da bulunan şair Namık Kuyumcu' da hazır bulunarak kendi kitabından şiirler okuduktan sonra, imzaladığı şiir kitabını Remziye hanıma doğum günü hediyesi olarak takdim etti. Sürpriz doğum gününde, Hamburglu sanatçılardan Turan Vurgun ( Kanun ), Furkan Kemer ( Keman ), Erhan Kemer ( Org ), Necati Gümüş ( Ritm ) ve kızı Pınar'da sahne alarak doğum gününe katılan misafirlere keyifli anlar yaşattılar.  Sanatçı arkadaşlarının kendisiyle dayanışma amaçlı, annesinin doğum gününde hazır bulunup  program yapmaları da Pınar Ergin’e sürpriz oldu.

Şarkılar Remziye Hanım İçin Söylendi

Doğum gününden salona girdiği an haberdar olan, Remziye hanımın mutluluğu, sevinci gözlerinden okunuyordu. Doğum gününe katılan misafirleri selamlarken bir hayli duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Remziye hanımın  kızı Pınar’da annesinin doğum gününde gözyaşlarına hakim olamadı. Doğum gününde bir konuşma yapan Hamburg El Ele Derneği Başkanı Ali Akdemir’de “ Ergin ailesinin çevrelerinde sevilip, sayılan bir aile olduğunu, sosyal sorunlara karşıda son derece duyarlı olduklarını ve derneklerine kurulduğu tarihten beri üye olduklarını, bu örnek davranışlarından dolayı aileye takdir ve şükranlarını belirtti.” Doğum gününde yeni kurulan Hamburg ve Schleswig Holstein eyaleti CHP derneği eşgüdüm başkanı Murat Arslan'da vardı.

Geç vakitlere kadar gönüllerince eğlenen Ergin ailesi ve misafirler  oldukça hallerinden mutlu gözüküyorlardı. Özellikle Müzik alanında bir haylı başarılı olan ve güzel projelere imza atan Pınar Ergin’in aile geleneğine son derece bağlı olması ve yardımsever kişiliği herkesin takdirini topladı.