Daha önce pek çok kez Türkiye’ye gelen Cezayir asıllı Fransız Şarkıcı Macias, ilk kez çıktığı Kuruçeşme Arena’da seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Başlama saati 21. 30 olan konserin açılışını, Yeliz ve Seyyal Taner yaptılar ve orijinalleri Enrico Macias şarkıları olan şarkılarını seslendirerek izleyicilere keyifli anlar yaşattılar. Türk Pop Müziği dinleyicisinin kalbine taht kuran "bu ne dünya kardeşim" ve "son verdim kalbimin işine" şarkıları, gecenin atmosferini daha ilk dakikalarda ısıttı. Sahneye çıkma sırası Enrico Macias’a geldiğinde ise Arena’da coşkulu anlar yaşandı. İlk şarkısı,"Enfants De Tout Pays" ın ardından seyircisini "Teşekkürler İstanbul, burada olmaktan çok mutluyum. Sizin için şarkı söylemekten çok büyük mutluluk duyuyorum" diyerek selamlayan sanatçı, "Paris", "Oh Guitare", "La Femme De Mon Ami" parçaları ile konserine devam etti. Turkcell Kuruçeşme Arena'da ilk kez sahne alan Enrico Macias, Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde 50'inci sanat yılını Fransa'dan önce İstanbul’daki hayranları ile kutlamış oldu. Hayranları gece boyunca sanatçıya eşlik ettiler.


Kimi parçalarında gitar çalan ve buğulu sesiyle 2 saate yakın sahnede kalan sanatçı, "Les Filles", "Zingarella", Le Violon", "Oriental" la herkese müzik ziyafeti yaşattı. 800 bestenin mimarı olan sanatçının 80 şarkısı Türkçe sözlerle yeniden hayat bularak, Ajda Pekkan, Nilüfer, Candan Erçetin, Ayten Alpman gibi ülkemizin en ünlü sanatçıları tarafından seslendirilmişti. 


Konserin sonunda Macias,  sevenlerine güzel bir sürpriz yaparak 'Hoşgör Sen' şarkısını Türkçe söyledi. Sanatçıyı izlemeye gelenler arasında Pelin Körmükçü, Metin Uca, Soner Arıca da vardı.


Gece sonunda kuliste Enrico Macias'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş adına, sanatçının 50'inci Sanat Yılı olması ve bunu Fransa'dan önce İstanbul'da kutlaması sebebiyle onur ödülü takdim edildi.