Almanya’da, gelenekselleşen Öz Kayseri firmasını ziyaret bu kez Atatürk'le gerçekleşti.

Dietzenbach Kasabası’ndaki Göçmenler Danışma Merkezi’nin, Türkiye kökenli emeklilerle 7 yıldır gerçekleştirdiği, Öz Kayseri firması ziyareti, bu yıl büyük kalabalık topladı.


Wiesbaden’in Delkenheim Kasabası‘ndaki Selçuk Ailesi’ne ait „Öz Kayseri Firması“nı ziyaret eden emekliler, dostluk buluşması halini alan ziyarette, şirketin sahibi Hilmi Selçuk ve çalışanlarla özlem giderdi. Ziyarette, Atatürk fotoğraflı Türk bayrağının armağan edilmesini dikkat çekti.
 

ÇOK ÖZEL BİR ARMAĞAN


Dietzenbach Göçmenler Merkezi yetkilisi Hıdır Karademir ve emekliler gurubu yöneticileri, Almanya’ya gelen ilk Türkler’den Hilmi Selçuk’a Atatürk fotoğraflı Türk bayrağını mini törenle armağan etti. Hilmi Selçuk ise, „Allah böyle bir lideri bizim millete nasip ettiği için çok mutluyuz, gururluyuz. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ilelebet sahip çıkmalıyız“ dedi.

BU TABLO BENİ MUTLU EDİYOR


Emeklilere daha sonra Öz Kayseri firması ürünleri takdim edildi. İşkembe çorbası ve diğer çorba ürünlerinin yanı sıra, pastırma ve kavurmanın tadına bakan emekliler, gelecek yılki randevu için yeniden sözleşti. 1961’de Almanya’ya gelen, 1969 yılından sonra Öz Kayseri firmasını kuran Hilmi Selçuk, „Almanya’ya geldiğimde en fazla 10 bin Türk vardı. Şimdi milyonlar olduk. Biz artık sadece ticaret değil, gönül de yapıyoruz. Emekli olsun, emeklilik yaşına gelmiş olsun veya gençlerimiz olsun, insanlarımızın sosyal faaliyette bulunmasını, zamanlarını dostluk köprüleri kurarak geçirmeleri önemli. Bugün birliğimizi, dirliğimizi gösteriyoruz. Burada her kesimden insanı görmek beni mutlu ediyor. Gurur verici bir tablo. Dünyaya böyle birlik mesajları vermeliyiz“ diye konuştu.
 

YEMEKLİ SOHBET TOPLANTISI


Türk emekliler adına bir konuşma yapan Hıdır Karademir, başta Hilmi Selçuk olmak üzere kızı Seyhan Ertürk ve diğer Öz Kayseri çalışanlarına teşekkür etti. Türkiye kökenli emekliler, uzun süren sohbetli yemek toplantısının ardından, daha sonra Öz Kayseri tarafından kendilerini sunulan armağanları alarak evlerine döndüler.