Uçhisar Belediyesi mimarı 29 yaşındaki Esra Altıntaş ile İstanbul’da özel bir firmada çalışan meslekteşi 27 yaşındaki Coşkun Çağlar Armağan, Dünya Barış Günü’nde, barışın sembolü güvercinlerin uçtuğu Güvercinlik Vadisi’nde evlenmeye karar verdi. Genç çiftin nikahı, aileleri ve yakınları ile birlikte geldikleri Güvercinlik Vadisi'nde Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü tarafından kıyıldı. Süslü, genç çifte mutluluk dileyerek nikahı kıyarken, daha önceden balonla başladıkları ve Kapadokya’nın zirve noktası olarak da bilinen Uçhisar Kalesi’nde devam ettikleri nikah geleneğini şimdide Güvercinlik Vadisi’nde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kapadokya bölgesinin önemli merkezi konumundaki Uçhisar beldesinin özellikli olan ziyaret alanlarının tanıtımını da etkin şekilde sürdürdüklerini belirten Süslü, daha sonra evlilik cüzdanını mimar Esra Altıntaş Armağan’a teslim etti. Belediye Başkanı Osman Süslü daha sonra genç çiftlere evlendikleri Güvercinlik Vadisi’nin bir fotoğrafını hediye etti.

Gelin Esra Altıntaş, bölgenin en gözde merkezinde evliliklerinin bir özelliğinin olmasını istediklerini ifade ederek, “Olabildiğince heyecanlıyım. Çalıştığım yerde evleniyorum” dedi. Damat Coşkun Çağlar Armağan ise, "Dünya Barış Günü'nde, barışın yıllar yılı büyük bir hoşgörü ile sürdürüldüğü dünyanın en nadide coğrafyasına sahip Kapadokya bölgesinde, barışın simgesi olarak kabul edilen binlerce güvercinin uçuştuğu bir bölgede evlendiğim için mutluyum" diyerek duygularını aktardı.

Coşkun Çağlar Armağan, barışın simgesi olan güvercinlerin kanat çırpıp kardeşlik içerisinde uçuştuğu Güvercinlik Vadisi'nin kendilerine uğur getireceğine inandıklarını söyledi



AK(OE/AK)