Cinedom'a girişte oyuncuları yüzlerce kişi coşkuyla karşıladı. Oyuncular daha sonra filmi seyircilerle birlikte salonda izlediler.

Almanca alt yazılı gösterilen filmin ardından salonda dakikalarca alkışlanan oyuncular beyaz perdenin önünde hayranlarıyla fotoğraf çektirdiler.

“YORUMLAR GENELDE OLUMLU"

Basın toplantısında Oyuncu Ahmet Kural, filmle ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Kural, “Yüzde 95 olumlu ise yüzde 5 olumsuz yorum alıyoruz. Çok mutluyuz. Her şey güzel gidiyor üç gündür. Güzel yani her şey güzel. Burada da çok güzel bir seyircimiz var. Türk vatandaşlarımız sağolsunlar bizi yalnız bırakmadı. Salon doluydu. Burada da izlenme oranı çok yüksek, çok mutluyuz" dedi.

“SİVASLIYIM, TOPRAKÇILIK YAPIYORUM"

“Ahmet Kural'ın filmin sonunda söylediği, 'Üçüncü bir düğün var' sözünü filmin devamı olarak mı yorumlamalıyız?' sorusuna Senarist ve Yönetmen Selçuk Aydemir şu cevabı verdi: “Henüz net değil. Bir üçüncü filmden bahsediyoruz ama bu üçüncü film Düğün Dernek 3 mü göreceğiz. Sürprizi bozulmasın."

Selçuk Aydemir, “Fimleri neden Sivas'ta çekiyorsunuz?" sorusuna ise, “Sivaslıyım, toprakçılık yapıyorum" yanıtını verdi.

Bir başka soru üzerine Aydemir, Türklerin ve Almanların mizah anlayışları arasında temel farklar olmadığını ancak filmdeki ulusal öğeleri Alman seyircilerin pek anlamadığını söyledi.