Colassae Otel'de düzenlenen '1'inci Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması' finalinin defilesini Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, oda ve dernek başkanları, moda ve tasarımcılar ile çok sayıda davetli izledi. Yarışmada Türkiye genelinde finale kalan tasarımcılar Ayça Kaplan, Elis Özgür, Esra Ertan, Fatma Kırımlı, İpek Aslanboy, Kardelen Erçelik, Nejla Gülcemal, Roberto Enver, Tuğçe Yıldırım ve Volkan Ünlü'nün koleksiyonlarını tanınmış mankenler sırayla tanıttı. Podyuma çıkan mankenler Şenay Akay, Elif Ece Uzun, Merve Büyüksaraç, Irmak Atuk ve Ece Begüm Yücetan, ev ve plaj giyimi koleksiyonlarını jüri üyeleri ve davetlilere tanıttı. Şenay Akay'ın podyumdaki duruşu, yürüyüşü ve sempatik tavırları alkış aldı. Mankenlerin giydiği mini plaj kıyafetleri davetlilerin yüreklerini hoplattı.

Jüri üyeleri Murat Tosunoğlu, İsa Dal, Ertan Kayıtken, Özlem Erkan, Elif Dizdaroğlu, Gül Ağış, Mukaddes Başkaya ve Vildan Çaputçu koleksiyonları seçmekte zorlandı. Koleksiyonların tanıtımının ardından jüri başkanı Murat Tosunoğlu, yarışmanın sonucunu açıkladı.

Yarışması'nın 1'incisi seçilen Esra Ertan'a 7 bin liralık ödülünü Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Tanju Beştaş, 2'nci olan Fatma Kırımlı'ya 5 liralık ödülünü Sadık Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Mersin, 3'üncü olan Tuğçe Yıldırım'a 3 bin liralık ödülünü işadamı İlker Başkaya verdi. Ayrıca, yarışmada inovasyon ödülünü DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Ayça Kaplan'a verdi. Bu arada yarışmaya katkıda bulunanlara da plaket verildi.

'Survivor' yarışmasından dolayı televizyon programcısı Acun Ilıcalı'yla küs olan Merve Büyüksaraç ile Ilıcalı'yla dost olan Ece Begüm Yücetan organizasyon boyunca biraraya gelmemek için özen gösterdi.



RÇ(AÖ/CK)