Gerçekleştirdikleri icraatlarla kısa zamanda Çeşmelilerin takdiri kazanan dernek, önümüzdeki ay bir geminin batırılarak dalış turizmine kazandırılmasında öncelik edecek..

Geceye başta Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman olmak üzere yaklaşık 300 davetli katıldı. Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk derneğe ve dernek etkinliklerine katkıda bulunanlara plaket verdi.

SORUN ÜRETEN DEĞİL, PROJE ÜRETEN DERNEĞİZ

Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk tüm yönetim kurulu üyelerini sahneye davet ederek yaptığı açılış konuşmasında, üçüncü yılında derneğin bir çok alanda aktif çalışmalar yaptığını, hedeflerini her sene biraz daha arttırarak çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Biz hep sorun üreten, sorun dile getiren dernek olmak yerine, proje üreten, sorun çözen ve kalıcı eserler bırakmaya çalışan bir dernek olduk. Son olarak Kaymakamlık desteğiyle turistik dalış amaçlı gemi batırma ve resif oluşturma çalışmalarımız sonuç verdi ve kısmetse nisan ayında ilk gemimizi batıracağız. Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç’ın desteklediği balıkçı barınağını genişletme projemizin gerçekleşeceği günü ise heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

ADETA BİR KAMU KURULUŞU

Kürsüye davet edilen Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara derneklerin, bulundukları beldeye katkı koymak isteyen insanların bir araya geldiği sivil toplum örgütleri olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Çeşme Denizciler Derneği de gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olmasına rağmen, bir kamu kuruluşu gibi bizlerle beraber denizcilikle ilgili yapmamız gereken konularda desteği veren bir dernek. Denizcisiyle, yönetimiyle, dalış turizmi ekibiyle, liman çalışanlarıyla tam bir aile derneği. İlçe kaymakamı olarak başkan ve yönetimini bu kadar güzel çalışmalara öncülük yaptıkları için tebrik ediyorum.”

YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR TAKDİRE ŞAYAN

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise derneğin geleneksel hale getirdikleri bu gecelerde Çeşmelilerin birbirleriyle daha fazla kucaklaşması ve iç içe olmasını ve bir anlamda sosyal barışı sağladıkları söyledi. Dalgıç, “Çeşme olarak bizim gelirimiz önce turizm, ondan sonra da denizdir. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar gerçekten takdire şayan. Çeşme’de yetişen gençlerimizin denizden para kazanabilecekleri kaptanlık, gemilere adamlığı, yabancı dil eğitimlerine destek veriyorlar. Kurs, konferans ve toplantılar düzenliyorlar. Gelecekte denizde cazibe merkezleri oluşturmak, denizden ulaşım, deniz turları ile ilgili projeler üreteceklerine, bunları hep beraber başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Geceye katılanlar Ecmel orkestrası eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı, ayrıca çeşitli hediyelerin verildiği bir çekiliş yapıldı.

Fulya OMAÇ / ÇEŞME