Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleşen toplantıda konuşan Corendon Hava Yolları Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Türkiye'ye giden turist sayısı arttığına vurgu yaparak, “2019 yılı yaz sezonunda 24 uçakla 148 bin koltuk sayımızla hizmet vereceğiz. Talebe göre çıtayı daha genişletebiliriz” dedi.

Corenton Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve ekibinin katıldığı tanıtımda çalışmalar ve hedefler üzerine geniş çaplı bilgiler aktarıldı. Filosunu ve destinasyonlarını genişleterek başladığı 2018 yaz sezonunu başarıyla tamamlayan Corendon Airlines, 2019’da ilave yatırımlar ile kapasitesini arttırmaya hazırlanıyor. 2019 sezonunda ikisi fabrika çıkışlı Boeing 737 MAX 8, biri ise 737 MAX 9 olmak üzere toplam sekiz uçağı bünyesine katacak olan Corendon Airlines, Köln ve İzmir’de açtığı yeni baseler ve destinasyonlarla Avrupa hatlarında da yoğunlaşacağının sinyallerini verdi.

Yeni uçaklar ekleniyor

Geçtiğimiz günlerde 2019 sezonunda filosuna ikisi fabrika çıkışlı Boeing 737 MAX 8, biri ise 737 MAX 9 olmak üzere 8 uçak daha ekleyeceğini açıklayan Corendon Airlines, bu kapasite artışı doğrultusunda hem yurt dışındaki hem de yurt içindeki base sayısını arttırıyor. Antalya’dan sonra Türkiye’deki ikinci base’ini İzmir’de açacak olan başarılı havayolu, 2019 Mayıs ayı itibarıyla bir uçağını Almanya’nın Köln/Bonn Havalimanına base ederek Türkiye’nin yanı sıra Mısır, Yunanistan ve İspanya’daki Balear ile Kanarya Adalarına da uçmaya başlayacak.

Turizmle ilgili beklentilerimiz var

Bugün 45 ülkeden dünyanın birçok tatil destinasyonuna turistik uçuşlar düzenlediğini belirten Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Türkiye turizmiyle ilgili büyük beklentilerimiz ve son iki yıldır ağırlık verdiğimiz Avrupa çıkışlı uçuşlarımıza gösterilen ilginin neticesinde yatırımlarımızı artırmaya karar verdik. Şu anda bünyemizde 11’i Türkiye, 2’si Malta, 3’ü de Hollanda bayraklı olmak üzere 16 uçağımız bulunuyor. Filomuza, 2019 senesinde ikisi fabrika çıkışlı Boeing 737 MAX 8, biri 737 MAX 9 olmak üzere 8 uçak daha katılacak. Filomuzu büyütmenin yanı sıra, yeni baselerimiz olan İzmir ve Köln’den gerçekleştireceğimiz uçuşlarla 2019 yaz sezonunda büyük başarı elde edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

İzmir’e haftada 18 uçuş

1 Haziran 2019 itibariyle Adnan Menderes Havalimanı’na base edilecek bir uçak ile Avrupa’dan direkt uçuşları başlatacak olan Corendon Airlines, 2019 yazı için İzmir’e Avrupa’nın 8 farklı şehrinden haftada 18 uçuş gerçekleştirecek şekilde 148 bin koltuk kapasitesi planladığını açıkladı. Bu uçuşları planlarken İzmir’in turizm potansiyelinin yanı sıra İzmir ve çevresindeki şehirlere seyahat etmek isteyen etnik yolcu trafiğini de göz önüne aldıklarını belirten Yıldıray Karaer, hedeflerinin her sene İzmir’e yeni meydanlardan uçuşlar düzenlemek ve sefer sayılarını arttırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni MAX 8 Köln base uçacak

2019 sezonunda İzmir dışında Köln base uçuşları da başlatacak olan Corendon Airlines, Köln/Bonn Havalimanına 2019’da teslim alacağı fabrika çıkışlı iki yeni MAX 8’den birini base edecek. Köln operasyonlarını, base edilecek MAX dışında filosundaki diğer uçaklar ile de destekleyecek olan Corendon Airlines, 2019 yaz sezonu boyunca Köln/Bonn Havalimanından, Türkiye’nin yanı sıra Mısır, Yunanistan ve İspanya’ya haftada 21 uçuş düzenleyecek. Hamburg'dan Çarşamba ve Pazar uçuşlar olmak üzere Almanya'nın çeşitli kentlerinden farklı günlerde uçuşlar yapılacak. Geniş bilgi www.corendonairlines.com internet sayfasında bulmak mümkün.

Corendon Airlines Hakkında

Kurulduğu 2005 yılından bu yana “Fark Yarat” sloganıyla girdiği havacılık sektöründe birçok örnek uygulamaya ve ilklere imza atan Corendon Airlines, Avrupa’da ilk “ISO 10002:2004 Müşteri Memnuniyeti Sertifikası” alan havayolu firması olmasının yanı sıra dünyada az sayıda havayolu şirketinin ulaşabildiği “IOSA” (IATA Operasyonel Güvenlik Audit) ve “ISO: 14001 Çevre Yönetim Sistemi” sertifikalarına sahiptir. Engelli yolcuların rahatlıkla uçabilmesi için gerekli şartları sağlamasıyla Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Engelsiz Hava Taşımacılığı Belgesi”ni alan Türkiye’deki ilk havayolu şirketi olan Corendon Airlines, 12 Nisan 2005’te Amsterdam’dan Sabiha Gökçen’e ve 4 Nisan 2012’de Gazipaşa Havalimanı’na yaptığı uçuşlar ile bu meydanlara ilk kez yolcu uçağı indiren Türk şirketi olmuştu. Havacılıkta ilklerin şirketi olan Corendon 2011 yılında kurulan Hollanda tescilli Corendon Dutch Airlines ve 2017 yılında kurulan Corendon Airlines Europe ile 45 ülkede 145’ten fazla destinasyona uçuşlar gerçekleştiriyor. Corendon Airlines’ın filosunda 15 adet Boeing 737-800 ve 1 adet Boeing 737 Max 8 bulunuyor.

Emine SONUGÜR / HAMBURG