Nitekim Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz aylarda açıkladığı rapor bu acı gerçeği bir kez daha gözler önüne sermiş ve Türkiye’de fuhuş yaşının ortaokul seviyesine düştüğünü ortaya koymuştu. Bir başka deyişle çocuklar bu tuzağın en büyük mağdurları.

 

Bu konuyla ilgili son rapor ise Şefkat-Der'e ait. Raporda Türkiye’de gayrı resmi olarak ev, otel ve sokaklarda çalıştırılan kadınlarının sayısının 100 binden fazla olduğu, 50 binin ise henüz çocuk olduğu belirtiliyor.

 

Konuyu daha önce de gündeme taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlanması için bir kez daha önerge verdi; raporda yer alan bilgileri sordu.

 

Türkiye'de fuhuşa zorlanan kadınların sayısını, bu kadınların kaçının çocuk yaşta olduğunu, yaş gruplarına ve bölgelere göre dağılımını  soran CHP'li Öğüt, fuhuşa zorlanan kadın ve çocuklarla ilgili Bakanlık bünyesinde en son ne zaman bir araştırma yapıldığını sordu.

 

Bakan Şahin, Öğüt'ün çocuklarla ilgili bir başka önergesine verdiği yanıtta 2007'den 2012 Temmuz'una kadar çocukların cinsel istismarı iddiasıyla kolluk birimlerine 29 bin 988 müracaat yapıldığını açıklamıştı.