Fulya Omaç / Çeşme

Martı Timleri hem önleyici, hem ikaz hem de yakalamaya yönelik çalışmalar yapıyor..

Yaz sezonu için 100 personel takviyesi..

İKİ YIL ARADAN SONRA MARTILAR YİNE GÖREVDE

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce bisikletli 6 polisten oluşturulan “Martı Timi”, Ilıca Plajı, İnkılap ve Hürriyet Caddelerinde göreve başladı. Mevcut huzur ve güven ortamını daha da arttırmak, şahsa ve mala karşı suç işlenme oranını asgariye indirmek, suç ve suçlularla mücadelede meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale etmek amacıyla oluşturulan Martı Timi yakında Alaçatı Kemalpaşa Caddesi’nde de görev yapacak.

BİR OLAYIN MEYDANA GELMEDEN ÖNLENİLMESİ DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKILDI

Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında görevlendirilen 100 takviye personelden 6'sının bisikletli Martı Timi olarak görevlendirildiğini söyledi. Martı Timi uygulamasının Çeşme’de daha önce de olduğunu ancak yaklaşık iki yıldır uygulanmadığını belirten Becel, “Biz bu yıl tekrar faal hale getirdik. Özellikle Ilıca, Çeşme merkez ve Alaçatı’da taşıtın girmediği ve tamamen yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalar var. Buralarda geçmiş yıllarda zaman zaman hırsızlık ve yankesicilik olayları olmuş. Onun önüne geçebilir miyiz? Ayrıca vatandaşın polisle dialog kuracağı zamanlarda en seri nasıl irtibat kurulabilir düşüncesiyle bisikletli polis yani Martı Timi uygulamasını hayata geçirdik. Bir olay hiç meydana gelmeden vatandaş da mağdur olmadan önleyebilirsek daha yerinde olur düşüncesiyle yola çıktık” diye konuştu.

ALTI BİSİKLETLİ POLİS VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Dört bisikletli polisin Ilıca Plajı’nda, iki bisikletli polisin de akşamları İnkılap Caddesi ve Hürriyet Caddesi’nde görev yaptığını aktaran Becel, sözlerine şöyle devam etti:

“Yakında Alaçatı Kemalpaşa Caddesi’nde iki arkadaşımızı görevlendireceğiz. Gerçi Alaçatı’da dört tane Yunus Timimiz var ama martılarla da takviye yapacağız. Şimdilik üç bölgede görev yapan Martı Timlerimiz hem önleyici, hem ikaz hem de yakalamaya dönük çalışma yapacaklar. Vatandaşlarımız Ilıca Plajı’nda denize girerken yanlarındaki değerli eşyaları, çantaları havlularının üzerinde bırakıyorlar. Bunları da art niyetli insanlar görüp, alıp götürebiliyor. Martı timlerimiz burada meydana gelebilecek hırsızlık olaylarını önlemek, vatandaşları bu konularda uyarıp ikaz etmek amacıyla görev yapıyor. Bir yandan denize giren vatandaşları hırsızlık ve çeşitli güvenlik konularında uyarırken, diğer yandan da asayişi sağlıyor. İnkılap Caddesi ve Hürriyet Caddesi de özellikle akşamları yaya trafiğinin çok yoğun olduğu yerler. Martı timlerimiz buralarda da asayişi sağlamak için görev yapıyorlar. Umut ediyorum ki Martı Timlerimiz beklentilerimizi ve hedefimizi karşılar. Henüz daha uygulamanın başları olduğu halde iyi olduğunu görüyoruz. Çünkü güzel geri dönüşümler alıyoruz. Vatandaşımızın memnuniyetini görünce biz de mutlu oluyoruz.”

YAZ SEZONU İÇİN 100 PERSONEL TAKVİYESİ

Bisikletli polis timleri harici Motorize Timlerin de görev yaptığını vurgulayan İlçe Emniyet Müdürü Becel, “Bu yıl yaz sezonu için yaklaşık 100 personel takviyesi geldi. Bu sayı bizim için yeterli. Şuanda 24 saat esasına göre görev yapan yaklaşık 14 tane motorize ekibimiz var. Bu motorize ekiplerimiz aynı anda Çeşme’nin muhtelif yerlerinde görev alıyorlar. Olay yerine yetişememe, gecikme kesinlikle mümkün değil. Dalyan’da, Çiftlik’te, Paşalimanı’nda, Alaçatı’da, Çeşme içinde bütün lokasyonlarda ekiplerimiz var. Hatta bazı vatandaşlar ‘Çeşme’de bu sene epey polis var. Nereye gidersek polisle karşılaşıyoruz’ diyorlar. Polislerimiz taciz için değil tam tersi vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak ve bununla ilgili gerekli önlemleri almak için en önemli noktalarda konumlanıyorlar, devriye geziyorlar. İnsanlar buraya tatile geliyor. Yaz ve kış nüfusu arasında mübalağa etmemek kaydıyla 10 katı gibi bir artış oluyor. Bu da çok ciddi bir artış. Bir yere tatile gittiğinizde kendinizi güvende hissetmeniz lazım. Kendinizi güvende hissetmediğiniz bir ortamda tatil değil hiçbir şey yapamazsınız. Vatandaşımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda tatillerini yapmalarını ve yaşamlarını sürdürmeleri sağlamak, tüm niyetimiz bu. Yoksa insanları sık sık polisle karşılaştırıp onları rahatsız ve huzursuz etmek, tatillerini engellemek değil. Kesinlikle öyle bir niyetimiz yok, olamaz da zaten. Tamamen tam tersini düşünüyoruz. Bu önlemlerimiz sayesinde ve bu kalabalığa rağmen mala karşı suçlarda ve hırsızlıkta çok iyi noktadayız. İnşallah da böyle devam eder. Gece gündüz çalışıyoruz, 24 saat buradayız. Arkadaşlarımız gerçekten çok özverili bir şekilde çalışıyorlar, mücadele ediyorlar. Ümit ediyorum ki vatandaşlarımız memnundur” dedi.