Fulya OMAÇ / Çeşme

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen 50 bin lira ödüllü ‘Vodafone Red Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’ ‘Kaçan Balık Büyük Olur’ sloganıyla Alaçatı’da 83 teknenin açılmasıyla start aldı.

PATRONLAR EN BÜYÜK BALIK İÇİN RASTGELE DEDİ


Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, Vodafone Red ana sponsorluğunda, Port Alaçatı Marina'nın ev sahipliğinde gerçekleşen, sportif balıkçılığın en önemli etkinliği olan ve Avrupa’nın en büyük üç balıkçılık yarışmasından biri kabul edilen turnuvada Cem Boyner, Mustafa Taviloğlu, Mahmut Özgener, Adil Konukoğlu, Gökhan Çarmıklı, Bülent Akgerman, Ömer Faruk Torun, Can Ekşioğlu, Can Kestelli, Ali Vural Ak, Gamze Cizreli Mehmet Sepil, Erkut Soyak, Sinan Kosif, Hilmi Kayhan, Berent Akdemir, Ömer Atay, Can Ekşioğlu, Uğur Işık ve Ömer Faruk Torun gibi iş dünyasının önde gelen isimleri de en büyük ve en çok balığı yakalamak için Yunanistan ve Türkiye karasularının altışar mil açığında, uluslararası sularda 400 milkarelik alanda avlanmaya çıktılar.



İLK GÜN BEREKETİ


83 tekne ve yaklaşık 350 amatör yarışmacının katıldığı turnuvada yarışmacılar havanın da güzel olmasından yararlanarak keyifli bir av yaptılar. Ancak havalar henüz soğumadığı için derinde büyük balığı bulmakta zorlandılar. Birçok tekne ekibi tartıda dereceye giremeyecek olan tuttukları balıkları denize geri bırakarak kıyıya elleri boş döndü. İlk gün tutulan en büyük balık ise kaptanlığını Ertuğrul İçingir’in yaptığı ve Amer Huneidi’nin sahibi olduğu Tutya teknesi ekibinin tuttuğu 31 kilo 100 gr gelen bluefin oldu.



Amaze II teknesi ekibi ise 26,12 kilo gelen bluefin ile günü ikinci tamamladı. My Way teknesi ekinin tuttuğu spearfish 11,54 kilo geldi. İlk günün sonunda toplam yedi tekne ekibinin yakaladığı balıklar dereceye girerken, en çok balığı da Peak teknesi ekibi yakaladı. Peak teknesi ekibi toplam 3 adet albacore tuttu.

İLK YARIŞ İLK ŞANS



İlk günün en büyük balığını yakalayan Tutya teknesinin kaptanı Ertuğrul İçingir, turnuvanın ilk gününden bu yana yarışmalara katıldığını ve bu sene şansın kendilerinden yana olduğunu ve yüzlerini gülümsettiğini söyledi. Tutya teknesinin sahibi Amer Huneidi ise ikinci kez Alaçatı’ya geldiğini ve ilk kez de bu tür bir yarışmaya katıldığını belirterek, “İlk yarışma ve ilk şans. Çok mutluyuz. Oldukça iyi organize edilmiş bu turnuvaya önümüzdeki yıl da katılacağız” dedi.

ÖDÜL TUTARI 50 BİN LİRA



Turnuvanın organizasyon sorumlusu olan eski milli sörfçülerimizden İlknur İçingir turnuvada ilk üçe giren yarışmacılar ile en büyük balığı tutan ve turnuva özel ödülünü almaya hak kazanan yarışmacılara toplam 50 bin lira ödül verileceğini söyledi. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi ‘En Fazla Balık, ‘En Büyük Balık’, ‘Yakala Bırak Ödülü’, ‘Özel Kategori’, "Jüri" Özel Ödülü, ‘Bayan Ödülü’ ve ‘Çocuk Ödülü’ kategorileri olmak üzere toplam yedi dalda ödül vereceklerini belirten İçingir, “Bu yıl en büyük para ödülümüz 7 bin 500 lira. Bu ödülü hem ‘En Büyük’ hem de ‘En Çok’ balığı yakalayan ekiplere takdim edeceğiz. Ayrıca turnuvanın çeşitli dalarlında yarışan yarışmacılarımıza kategorisine göre Sony Xperia Z5 Telefon, Vodafone Smart Tab Prime 6 Tablet, GoPro HERO4 ürünleri, 3-Way Monopod, Oakley Fishing Specific Prizm Deep Water Polarized Gözlük, Sportsman Bağlantı Parçası, Raymarine Dragonfly 5 Pro Fishfinder Chartplotter, Mazmoz’dan Accurate Rod & Reil hediyelerimiz olacak.” diye konuştu.



DENİZDEKİ TEKNELER DAKİSI DAKİKASINA TAKİP EDİLEBİLECEK

Katılımcıların Instagram, Facebook, Twitter, Periscope, Vine ve benzeri aplikasyonlara #alacatifishingtournement ve #alacatibalikturnuvasi gibi önceden belirlenmiş hashtag’lerle resim ve video yüklemeleri yapacaklarını belirten İlknur İçingir sözlerini şöyle sürdürdü:



“Böylece sponsor markalar ve yarışmanın takipçileri, farklı sitelerde bir araya gelmiş görsel ve videolara anında ve sonrasında toplu olarak ulaşabilecek. Turnuvamız teknik altyapısıyla da katılımcılara etkin ve güvenilir bir ortam sağlıyor. Dünyada açık denizde yapılan yarışlar içinde, sadece dev organizasyonlarda yer alan araç takip sistemi ile tüm tekneler gerçek zamanlı olarak harita üzerindeki GPS koordinatları ile takip ediliyor. Vodafone tarafından sağlanan teknolojik altyapı sayesinde tüm katılımcı tekneler, millerce açıkta WI-FI bağlantısına sahip. Kıyıdaki ve çok farklı adreslerdeki binlerce insan bu teknolojiyle, yarışmayı dakikası dakikasına takip edebiliyor.”


YARIŞMANIN FİNALİ YARIN



Sekiz yıl önce küçük bir organizasyon olarak başlayan ve üç yıl önce Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvası olmayı başaran turnuvanın organizasyonu bu yıl da Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu (IGFA - International Game Fish Association) Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti, amatör balıkçılık etkinlikleri konusunda uzman olan ve dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara katılmış Murat İyriboz ile olimpik sporcu İlknur İçingir tarafından yapıldı. IGFA tarafından belirlenen sportif balıkçılık anlayışı ve turnuvaya özel kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen yarışma 10 Ekim Cumartesi günü (yarın) yapılacak ödül töreni ve Vodafone Red Party’nin ardından sona erecek.