Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından organizasyonu üstlenilen Çeşme standı B Salonu’nda konuklarını ağırladı. İlk gün Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel Çeşme standına gelen sektör temsilcileriyle tek tek ilgilendi. Saat 16:00’da verilen kokteyl esnasında ise tayini çıkan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran’a ÇEŞTOB tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

KONSEPT: ‘9 DURAK, 9 DENEYİM’



Çeşme standında bir açıklama yaparak, turizmin olmazsa olmazlarından tanıtım konusunun kriz dönemlerinde daha da önem kazandığını, göreve geldiği günden itibaren ilk önceliklerinin Çeşme’nin tanıtımı olduğunu söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “9 Durak, 9 Deneyim’ adı altında İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz ve ulusal medyada geniş yer bulan lansman ile startını verdiğimiz Çeşme’nin tanıtımı girişimlerimiz, önceden var olan ve yeni düzenlemeye başladığımız festivallerle sürüyor. Alaçatı, Germiyan, Dalyan, Ovacık festivallerinin her biri alanında fark yaratan etkinlikler oldu. Göreve geldiğim ilk günden itibaren de, turizm sektörünün bileşenlerini bir araya getirip, fuarlar konusunda önemli destek sağladık. Çünkü fuarlar bir beldenin en iyi tanıtım araçlarının başında yar alıyor. 2016'yı tamamladığımız bu aylarda İzmir Büyükşehir Belediye’mizin en önemli yatırımlarından biri olan bu güzel fuar alanında turizm anlamında ve 2017 hazırlıkları kapsamında tekrar görücüye çıktık. Bilindiği üzere turizmin ülkemizde sıkıntılı gitmesinden kaynaklanan ve tanıtıma her zamankinden çok daha fazla önem verilmesi gereken bir dönemden geçiyoruz.



Tanıtımın önemli bir ayağı da sektörel yani turizm fuarları. Bu fuarları önemsediğimizden de burada, Fuar İzmir’de Travel Turkey İzmir fuarındayız. Gelecek ay da İstanbul'da EMİTT Fuarı’nda olacağız. 2017 hazırlıklarını el birliğiyle, Çeşme'deki yatırımcılarımızla, otel sahipleriyle, turizmle uğraşan bütün kesimlerle birlikte, Çeşme ismi çatısı altındaki standımızda hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu birliktelik hep böyle devam edecek, ben de hep yanlarında olacağım. Çeşme'mizi layık olduğu düzeye getirmek için birlikte çalışacağız” diye konuştu.

YILBAŞI REZERVASYONLARI ŞİMDİDEN YÜZDE 80’İ BULDU

Çeşme’ye gelen yabancı turist sayısının çok düşük seviyelerde seyrettiğine dair gerçek olmayan bir değerlendirmenin yapıldığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç sözlerini şöyle sürdürdü:



“Yatak sayısıyla, gelen yabancı ve yerli turist sayısını karşılaştırdığınızda, aslında yabancı turist sayımız o kadar da az değil. Yerli turist Çeşme’de daha ağırlıklı, bu doğru ama bundan da şikayetçi değiliz. Tercih edilmek, kim tarafından olursa olsun güzel bir şey. Destinasyon olarak, yerele verdiğimiz önemden, doğal mimarimizin farklılığından kaynaklanan bir yapıdır yerel turisti Çeşme’ye yönelten. Böyle kriz dönemlerinde de farklılığımız ortaya çıkıyor. Bu sayede 2016 yılını en az hasarla atlatan bölge, Çeşme olarak biziz. Bakın yılbaşı hazırlıklarının yapıldığı şu günlerde Çeşme otelleri yüzde 80 civarında doluluğa ulaştı. Hem de öyle çok ünlü sanatçıları sahneye çıkararak da değil. Eğlence elbette her otelde var ama oteli doldurmak için de çok ünlü sanatçıların Çeşme’ye getirtilmesi şart değil. Huzurlu bir şekilde yeni yıla girmek isteyen en başta Çeşme’mizi tercih ediyor. Ben 2017'den de gerçekten umutluyum. Hatta umudun da ötesinde, hakikaten dolu dolu bir turizm sezonu geçireceğimize inananlardan biriyim. Zaten 15 Temmuz kalkışmasıyla birlikte kamudaki görevlilerin izinleri iptal edilmeseydi, bu yıl da böyle bir sıkıntı yaşamayacaktık diye düşünüyorum. Sonuç olarak öyle veya böyle, turizmde hak ettiğimiz seviyeye gelebilmek için tanıtıma özel bir önem vermeye devam edeceğiz. Bu fuarın da Çeşme açısından verimli geçeceğine inanıyorum, başta ÇEŞTOB olmak üzere elini taşın altına koyarak, bu güzel organizasyon için maddi katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.”

Fulya OMAÇ / Çeşme