Smartcope firmasının ürettiği  malzemenin yaratıcısı olan Necat Emircan, buluşunun akışkanlığı kolaylaştırıcı, büyük ölçüde hafif bir ambalaj olduğunu kaydetti. 

Emircan, “Ketçap, mayonez gibi malzemelerin kullanıldığı tüp ve plastik şişelerde kullanılan sıvı malzemelerin kullanımın da büyük bir kolaylık sağlamaktadır” dedi. Hobi firması ise “LOGO tuğla” buluşuyla fuarda en çok ilgi çeken markalardan biri oldu. “Tahtadan LEGO benzeri tuğlalar ev yapımında ve komple ev eşyalarında kullanılan ve hiç molozu olmayan tek yapı malzemesi” diyen Arıbaş, bu malzeme ile ev yapılırken 70 mt karelik bir evin 3 kişi ile 15 günde tamamlanabileceğini söyledi. Evin maliyetinin ise 25 ila 50 bin dolar arasında olduğunu belirtti.

Senkrosistem firma sorumlusu Şahin Öner ise buldukları yeni sistemin de yeşil ışığın ne zaman yanacağının tahminine ilişkin olduğunu söyledi.

Patent Enstitüsü’nün destek ve Mali işler sorumlusu Mete Kıvanç Ünaltekin, bu yıl fuara 3 firma ile katıldıklarını ve başarılı olacaklarına da inandığını söyledi. Fuar 17 Nisan’a kadar açık kalacak.