İftar yemeğine her ırktan ve dinden insan katılıyor. Masrafları hayırsever insanlar tarafından karşılanan iftar yemeğine her gün yaklaşık 300 kişi katılıyor.

 

BU GELENEK DEVAM EDECEK


“Kapımız herkese açık” diyen Cami Derneği Başkanı Bekir Kozak, 20 yıldır devam eden Ramazan geleneğinin bundan sonrada devam edeceğini söyledi. Bremen'de yıllardır her gün iftar yemeği veren tek cami olduklarını anlatan Kozak, “Ben yaklaşık 30 yıldır bu caminin başkanlığını yapıyorum. Yaklaşık 20 yıldır da her ramazan iftar yemeği veriyoruz. Yemekleri biz kendimiz yapıyor, kendimiz servis ediyoruz. Ramazan boyunca her gün yaklaşık 4 büyük kazan yemek pişirilir” diye bilgi verdi.

 

TÜRKİYE'DE YAŞANAN RAMAZAN HAVASI OLUŞUYOR


Bilali Habeşi Camii din görevlisi Şaban Anuştekin verilen hizmetin çok güzel ve önemli olduğunu söyledi. İftar yemeğinde her kesimden insanın gelerek inanılmaz güzel bir ortam oluşturduğuna dikkat çeken Anuştekin, “Yaklaşık 20 yıldır devam eden bu uygulama her kesimden takdir görüyor. Buraya her milletten insan geliyor. Bu da Türkiye'deki Ramazan ortamını oluşturuyor. Bu imkanı gerçekleştiren herkesten Allah razı olsun” dedi.