Köln Başkonsolosluğunda düzenlenen programda annesi Türk olan Bonn Tıp Fakültesi öğrencisi Tamara Schink ve Drei Königs Gymnasium öğrencisi Merve Kural Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin tarafından birer tablet ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildiler.

Aşkım ve Volka Schnik'in ailesine 1.2 not ortalaması ile ödül almayı hak kazanan kızları Tamara Schrik, başarısının sırrını azim ve çalışmak olarak belirterek ailesinin verdiği desteğin başarısındaki önemine dikkat çekti. Özkan ve Kadriye Kural ailesinin kızları Merve Kural ise 1,3 not ortalaması ile ödüle layık görüldü. Tıp fakültesinden eğitim görmek istediğini belirten Kural, başarısının sırrını derslere iyi konsantre olmak ve sevdiği alanda eğitim görmek olarak özetledi.

Başarılı öğrencileri ve ailelerini Başkonsolosluk makamında kabul eden Başkonsolos Hüseyin Emre Engin, “Her şey ailelerde bitiyor. Bugün de gördüğümüz üzere çocuklarının eğitim hayatı ile ilgilenen ailelerinin verdikleri önem ve hassasiyet onların bu denli başarılı bireyler yetişmelerine olanak sağlamaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimizin ve gençlerimizin üniversite eğitimi ve meslek eğitimi almalarına özen göstermeliyiz. Her iki aileye de çocuklarına verdikleri eğitiminden ve çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de bundan sonraki başaralı çalışmalarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.