ALMANYA ŞAMPİYONU EKİP

Dernek başkanı Süleyman Aydın’ın konuşmasıyla başlayan şenlikte, en büyük ilgiyi ünlü kemençeci Samet Kıran ve derneğin Almanya Şampiyonu halk dansları ekibi gördü.  Başkan Aydın, önümüzdeki günlerde Romanya’da yapılacak Dünya Halk Dansları Yarışmasına Almanya adına katılacak olan Karadeniz Halk Dansları Ekibi’ne başarılar dileyip, ailelere teşekkür etti.    

ŞENLİKTE ÜNLÜ KARADENİZLİ SANATÇILAR SAHNE ALDI

Başta Gizem Kara olmak üzere, Sinan Yılmaz, Yasin Kılıç, İhsan Aydın, Aydın Akyol, Onur Şanlı ve Ahmet Kaplan gibi Karadeniz müziğinin ünlü sanatçılarının sahne aldığı şenlikte  bol bol horon teperek eğlendiler. Gençler ise kolbastı gösteriyle büyük alkış aldılar. Osman Afyon ve İsmail Yıldız davul-zurna ikilisi ise hareketli müzikleriyle şenliğe renk kattılar.

KARADENİZ YÖRESEL YEMEKLERİ SUNULDU 

Şenlik alanında kurulan stantlarda Akçaabat köfteden, mısır ekmeğine kadar Karadeniz bölgesine ait yöresel yemekler sunuldu. Bazı firmalarda kurdukları stantlarda ürünlerini doğrudan tüketicilere sunma olanağı buldular. Yeşilliği ile ünlü Allgaeu bölgesindeki Bad Wörishofen'deki yayla şenliğinin tadını en çok çıkaranlar ise, karavanları ve çadırları ile gelip dört gün üç gece şenlik alanında geceleyenler oldu.