Fulya Omaç

Merkezi Almanya Frankfurt’ta olan Germany Fans adı altında yeni bir tur operatörü turizm piyasasına merhaba dedi. Kurucu ortakları güçlü isimlerlerden oluşan şirket, sektöre yeni bir heyecan getirecek.

ALMANYA’YA GELECEK TURİST TÜRKİYE’YE YÖNLENDİRİLECEK

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen ve İzmir’e katkıları nedeniyle layık görüldüğü 6. İzmir Turizm Ödülleri Özel Ödülü’nü bizzat Vali Mustafa Toprak’ın elinden alan Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, çok ses getirecek yeni bir girişime imza attı. Merkezi Frankfurt’ta olan Germany Fans (Almanya’yı Sevenler Birliği) adlı bir tur operatörü kuran Hüseyin Baraner, asıl amaçlarının Almanya’ya turist getirmek olduğunu ama Almanya’ya getirdikleri turisti Türkiye’ye de yönlendirmek için çalışma içinde olacaklarını söyledi.


ÜRÜNE SAYGISI OLAN TUR OPERATÖRÜNE İHTİYAÇ VARDI



Aynı zamanda 4 bin 500 Alman seyahat acentasından oluşan RTK (Raiffeisen Tours Koorperation) zincirinin Türkiye temsilcisi ve Berlin’de üç yıl evvel genel sekreteriliğini üstlendiği ‘Uluslararası Dialog Enstitüsü’nün de kurucularından olan Hüseyin Baraner, sektörün artık yaratıcı, felsefesi olan, sunduğu ürüne saygısı ve sevgisi olan tur operatörüne ihtiyacı olduğundan Germany Fans’i kurduklarını belirtti. Yapılan açıklamada; bir dönem Almanya Cumhurbaşkanılığı Sözcüsü olan Prof. Friedbert Pflüger’in yüzde 20, Almanya'nın en büyük otel zinciri Steigenberger'in kurucusunun kızı Christine Steigenberger’in yüzde 20 ve turizm duayenlerinden Vural Öger’in yüzde 9 hisse sahibi olduğu Germany Fans’in geri kalan yüzde 51 hissesi ise Hüseyin Baraner’e ait olduğu belirtildi.

TUR OPERATÖRLÜĞÜNE YENİ BİR HEYECAN GETİRECEĞİZ

Geçtiğimiz yıl 6. İzmir Turizm Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada; İzmir’in, sadece Agora ve Oteller Sokağı ile şehir merkezinde atıl kalacak fuar alanına kurulacak dev sağlık merkezi sayesinde turizmde beklediği ama bir türlü yapamadığı atılımı gerçekleştirebileceğini söyleyerek dikkatleri çeken Hüseyin Baraner, tur operatörlüğüne soyunmasını şu sözlerle açıkladı:

“Tur operatörlüğüne yeni bir heyecan getireceğiz. Merkezimiz Frankfurt kentinde ama Berlin ve Hamburg’ta da bürolarımız olacak. Almanya’da 45 yıldır çalışıyorum. 300’e yakın Alman otelciyle iş birliğim oldu. Almanya’da siyasetçisinden sporcusuna kadar çok sayıda ünlü kişilerle ortak işlere imza attık. Şimdi Çin, Dubai ve Moskova’da, gelecek yılda Rio’da tur operatörü olarak faaliyet göstereceğiz. Diğer yerlerde partnerler ve acenteler ile çalışacağız. Almanya'da çok büyük festivaller, etkinlikler, üç merkezden operasyon yapacağız. Özelikle Çin, Arap ülkeleri, Afrika, BDT ülkeleri ve Türkiye’den Almanya'ya turist getireceğiz. Almanya'nın turizm ürünlerinin daha iyi tanıtılması ve dünyada dahi iyi tanınması için çalışmalar yapacağız.

İDDİALI RAKAM VERMİYORUM, SAĞLAM ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ

Dünyanın dört bir yanından Almanya’ya getirdikleri turistleri Türkiye’ye de yönlendirmek için çalışma içinde olacaklarını vurgulayan Baraner, “Bunun için çalışan özel bir departmanımız olacak. Antalya, İstanbul dünyanın tanıdığı birer marka, İzmir ve Ege Bölgesi’ni de biz özellikle tavsiye edeceğiz. Almanya’ya kadar gelmişlerken çok cazip tekliflerle Türkiye’yi de görmelerini önereceğiz. Tur operatörü olarak iddialı rakamlar vermiyorum. Biz sağlam temeller üzerinde adım adım ilerleyeceğiz” diye konuştu.

ÇOK ÖZEL, PAHALI ÜRÜNLERİ SATMAYI HEDEFLİYORUZ

Dünyada turizm hareketlerinin çok değiştiğine ve tur operatörlerinin çok para kazandığı devirlerin sona erdiğine dikkat çeken Hüseyin Baraner sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyada son 10 yılda irili ufaklı yüzlerce tur operatörü iflas etti. Artık yaratıcı, felsefesi olan, sunduğu ürüne saygısı ve sevgisi olan tur operatörlüğüne ihtiyaç var. Bakın dünyada büyük oynayan, ‘Ben her şeyi satarım, sunarım’ diyen tur operatörleri borç batağından kurtulamıyor. Biz çok özel, pahalı ürünleri satmayı hedefliyoruz. Sadece otel değil yaşam tarzı, festivaller, etkinlikler ve müsabakalar da pazarlayacağız. Almanya'ya tüm ülkelerden günlük 5 bin Business Koltuk uçuş kapasitesi var. Biz bu koltuklara da ciddi şekilde oynayacağız. Ben 38 yıldır turist getiren aktif operasyonların içindeyim. Partnerlerim turizmi iyi bilen, duayen insanlar. Ortak sinerjiyle ses getirecek operasyonlara imza atacağız.

TÜRK - ALMAN TURİZM AKADEMİSİ KURACAĞIZ

En büyük hayallerinden birinin ise Türkiye’de bir Türk - Alman Turizm Akademisi kurmak olduğunu ifade eden Baraner, “İleriki yıllarda Nuri Özaltın, Ahmet Barut gibi değerli dostlarımızın katkılarıyla ve Alman hükümetinin de desteğini alarak Türk - Alman Turizm Akademisi’ni kurmak istiyorum. Buradaki öğrenciler iki ülkede de eğitimlerini sürdürecekler. Ben 38 yıl önce işe başladığımda eğitim, kalite, insan sevgisi, yabancıya saygı ve Türk misafirperverliği anayasamız gibiydi. Biz bunu yeniden uygulamak istiyoruz’’ dedi.